Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Μινωικές Γραμμές καταργούν τα πλαστικά καλαμάκια στα πλοία τους

Η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει τη χρήση των βλαβερών πλαστικών, όπως τα καλαμάκια, από τα bars, self-service & a la carte από τα εστιατόρια των πλοίων τους.

Οι Μινωικές Γραμμές καταργούν τα πλαστικά καλαμάκια στα πλοία τους

Οι Μινωικές Γραμμές είναι η πρώτη ακτοπλοϊκή εταιρεία στην Ελλάδα που απέσυρε τα πλαστικά καλαμάκια από τα bars, self-service & a la carte εστιατόρια των πλοίων της και τα αντικατέστησε με βιοδιασπώμενα φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με οικολογική φιλοσοφία και συγκεκριμένη στρατηγική υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, οι Μινωικές αποφάσισαν να εντάξουν μία ακόμη πράσινη ενέργεια στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιούν, με την κατάργηση της χρήσης των βλαβερών πλαστικών, όπως τα καλαμάκια, από τα bars, self-service & a la carte εστιατόρια των πλοίων τους, που ρυπαίνουν τις ελληνικές θάλασσες και απειλούν το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Επίσης, στα καταστήματα των πλοίων χρησιμοποιούνται αποκλειστικά χάρτινες σακούλες.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι, για τα πλοία των Μινωικών Γραμμών έχει εξασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή ενεργειακή απόδοση αποφέροντας μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, άρα και μείωση εκπομπών ρύπων, κατά 25% και στοχεύουμε σε ακόμα καλύτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Οι Μινωικές στηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη και εναρμονίζουν τα πλοία και τις λειτουργίες των γραφείων και πρακτορείων τους, σύμφωνα με τη φιλοσοφία τους και την υιοθέτηση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Environmental Management System ISO 14001:2004) για τον περιορισμό της επιβάρυνσης του εύθραυστου φυσικού περιβάλλοντος μας.

Επίσης, φροντίζουν στην εκπαίδευση των μελών του πληρώματος και του προσωπικού για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στους εργαζόμενους αλλά και στους ίδιους τους επιβάτες της εταιρείας, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το ζήτημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις του 21ου αιώνα που απειλεί τον πλανήτη μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v