Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Γιατί πάει Οκτώβριο η τακτική γενική συνέλευση

Δύσκολα θα είναι έτοιμα τα αναμορφωμένα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν από τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Alvarez&Marsal και η EY.

FF Group: Γιατί πάει Οκτώβριο η τακτική γενική συνέλευση

Για Οκτώβριο και... βλέπουμε μετατίθεται η τακτική γενική συνέλευση της Folli Follie, με βάση όσα ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου η FF Group ενημέρωσε τους επενδυτές για την επίδοση ειδοποίησης καταγγελίας διμερούς δανείου, η οποία συνιστά πιστωτικό γεγονός για το κοινό και μετατρέψιμο ομολογιακό της δάνειο.

Σε αυτή την ανακοίνωση διατυπώνει την εκτίμηση ότι η Alvarez&Marsal θα ολοκληρώσει τη δικανική αξιολόγηση (forensic review) προς το τέλος Αυγούστου και η EY θα ολοκληρώσει το δικό της έργο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, μετά τη λήψη της αξιολόγησης από την A&M.

Με βάση την παραπάνω εκτίμηση, δύσκολα η EY θα ολοκληρώσει το έργο της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2017 και της έκδοσης νέου πιστοποιητικού, πριν την 10η Σεπτεμβρίου, ημέρα που ορίστηκε η τακτική γενική συνέλευση.

Στην ιδιαίτερα πιθανή περίπτωση, που συμβεί αυτό, η διοίκηση, όπως αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωσή της εταιρείας, θα εισηγηθεί αναβολή της συζήτησης και λήψης απόφασης για τα ακόλουθα θέματα: την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, την απαλλαγή των μελών του Δ. Σ και του ορκωτού ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, την έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων μελών του Δ.Σ για τη χρήση 2017, και τη –μη- διανομή μερίσματος χρήσης.

Η εισήγηση του Δ.Σ. επί των παραπάνω θεμάτων θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως, όπως υπόσχεται η εταιρεία, μετά την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα παραμείνει στη θέση της η διοίκηση στην περίπτωση που προκύψει σημαντική αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2017….

Υ. Γ Σημειώνεται ότι ο CFO ήδη παραιτήθηκε και η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου οικονομικού διευθυντή καθώς και Chief Restructuring Officer (CRO).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v