Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Τι ειπώθηκε στη ΓΣ για εξυγίανση και νέα διοίκηση

Νέος πρόεδρος της εταιρείας ο Γ. Ιωαννίδης. Ικανοποιητικά τα διαθέσιμα της εταιρείας, υποστήριξε ο CEO Γ. Σάμιος. Η παρέμβαση Τζ. Κουτσολιούτσου στη γενική συνέλευση, οι μετοχές της Dufry και το σχέδιο εξυγίανσης.

Folli Follie: Τι ειπώθηκε στη ΓΣ για εξυγίανση και νέα διοίκηση

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, ωστόσο με τυπικές νομιμοποιήσεις θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie, η οποία συγκέντρωσε απαρτία του 63,7%.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι μέτοχοι απείχαν ή καταψήφισαν (μεταξύ των οποίων και ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που εκπροσωπούσε το 2,3% της εταιρείας), εκτιμάται ότι έχουν εγκριθεί τα βασικά θέματα της συνέλευσης.

Το κυριότερο αφορά στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Γ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παρενέβη στη συνέλευση, καταψηφίζοντας τα νέα πρόσωπα της Επιτροπής Ελέγχου (Η. Πεντάζος, Π. Δοντάς, Γ. Ιωαννίδης). Ο ίδιος επέμεινε σε αναλυτικότερη ενημέρωση όσον αφορά στο έβδομο θέμα της συνέλευσης, για τα οικονομικά πεπραγμένα από τον ισολογισμό του 2017 έως σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα ενημέρωσης, το οποίο σημειώνεται ότι επέμεινε να εισαχθεί στην ατζέντα της συνέλευσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Σάμιος ενημέρωσε ότι η σύμβαση με την PwC για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων 2018 είναι σε ισχύ και ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2020.

Ο ίδιος έκρινε ικανοποιητικά τα διαθέσιμα της εταιρείας και επέμεινε στο ότι η Folli Follie δεν έχει σχηματίσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές.

Επίσης, ανέφερε ότι αναμένει τη γνωστοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργείται επίσης από την PwC, εφόσον αυτός κατατεθεί στην ΕΚ.

Σε ό,τι αφορά στις μετοχές της Dufry, ο πρόεδρος της εταιρείας σημείωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση αποδέσμευσής τους και ότι θα κατατεθεί προσφυγή κατά της δέσμευσης από την ελληνική δικαιοσύνη.

Σχέδιο εξυγίανσης

Σε ό,τι αφορά στο μείζον ζήτημα της εξυγίανσης, το νέο ΔΣ της εταιρείας ανέφερε πολλές φορές ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους, αλλά και ότι διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με επενδυτικά funds τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διάσωση.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Euro2day.gr, δεν δόθηκε εξήγηση στο πώς θα μπορούσαν να συνδυαστούν αυτές οι δύο εκδοχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v