Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντομέρκος (Mohegan): Stand by για την επένδυση στο Ελληνικό

Η επένδυση μπορεί να είναι «η αρχή ενός φαινομένου ντόμινο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στο Ελληνικό, στην Αττική και στην Ελλάδα γενικότερα», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Mohegan Gaming & Entertainment.

Κοντομέρκος (Mohegan): Stand by για την επένδυση στο Ελληνικό

Η επένδυση για την κατασκευή του Inspire Athens, του τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό, έχει οφέλη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία, υποστήριξε ο Μάριος Κοντομέρκος, διευθύνων σύμβουλος της Mohegan Gaming & Entertainment, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο συνέδριο Prodexpo για την αγορά ακινήτων.

Τόνισε πως ήδη είναι έτοιμη μια ομάδα περίπου 60 στελεχών για να προχωρήσει το έργο, αλλά η εκκίνησή της εξαρτάται από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, τη λήψη των αδειών δόμησης, κ.ά.

Η κοινοπραξία Mohegan - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι πλέον προσωρινός ανάδοχος για την επένδυση που θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ. «Στα άμεσα οφέλη είναι η δημιουργία 7.000 νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας», είπε ο κ. Κοντομέρκος και πρόσθεσε πως θα επιδιωχθεί η συνεργασία «με όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές εταιρείες και επαγγελματίες». Μακροπρόθεσμα και μετά την έναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος, τα οφέλη είναι σημαντικότερα, είπε ο επικεφαλής της Mohegan.

Προέβλεψε πως μέσω της λειτουργίας του Inspire Athens μπορεί να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην Αττική κατά τουλάχιστον 10%, «με οφέλη εκατομμυρίων ευρώ τόσο σε έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και για τον κρατικό προϋπολογισμό». Κατά τον κ. Κοντομέρκο, η επένδυση μπορεί να είναι «η αρχή ενός φαινομένου ντόμινο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στο Ελληνικό, στην Αττική και στην Ελλάδα γενικότερα».

Ο κ. Κοντομέρκος ρωτήθηκε και για την απόφαση, από την κοινοπραξία Mohegan - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, να προχωρήσει σε οικονομική προσφορά 150 εκατ. ευρώ, αρκετά υψηλότερα από το πλαφόν των 30 εκατ. ευρώ, και να δηλώσει πως θα πληρώσει το συγκεκριμένο τίμημα προκαταβολικά. Είπε πως η Επιτροπή Παιγνίων προχώρησε έναν τόσο σύνθετο διαγωνισμό με διαφανή τρόπο, ενώ και η αντιμετώπιση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση ενισχύει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών.

Η Mohegan λειτουργεί εννέα εγκαταστάσεις σε οκτώ διαφορετικές περιοχές του κόσμου, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας. «Και στις οκτώ περιοχές σχεδιάσαμε αρχιτεκτονικά τις εγκαταστάσεις ώστε να ταιριάζουν στην τοπική αγορά» και γι’ αυτό τον λόγο επέλεξαν ένα σχέδιο που θα θυμίζει τις Καρυάτιδες και τον Παρθενώνα πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι εγκαταστάσεις του ομίλου τηρούν τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές (λαμβάνοντας πιστοποιητικά όπως το LEED για τα πράσινα κτίρια).

«Η φιλοσοφία μιας τέτοιας επένδυσης διεθνώς», εξήγησε ο κ. Κοντομέρκος, «είναι να προσελκύει πολύ διαφορετικά κοινά ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, ολόκληρο τον χρόνο». Σήμερα «δεν υπάρχει αντίστοιχος προορισμός στην Ευρώπη» ενώ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας ως προορισμού (όπως το κλίμα, η φιλοξενία, κ.λπ.) αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v