Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Με επενδυτικό σχέδιο 800 εκατ. μπαίνει στην αποθήκευση ενέργειας

Αιτήσεις για την ανάπτυξη οκτώ συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 1 GW κατέθεσε στη ΡΑΕ η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Στα λιγνιτικά πεδία της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης αναμένεται να αναπτύξει τα έργα.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Με επενδυτικό σχέδιο 800 εκατ. μπαίνει στην αποθήκευση ενέργειας

Θέση στη νέα δυναμική αγορά του ενεργειακού τομέα, την αποθήκευση ενέργειας, διεκδικεί να λάβει η ΔEΗ Ανανεώσιμες.

Κι ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει αυτή την περίοδο το θεσμικό πλαίσιο για την τιμολόγηση και τη ρύθμιση της σχετικής αγοράς με σκοπό να το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή, η θυγατρική της ΔΕH προχώρησε στη διεκδίκηση έργων αποθήκευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οκτώ αιτήσεις αδειοδότησης για συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1 GW (Γιγαβάτ). Η χωρητικότητά τους, κατά τις ίδιες πηγές, ανέρχεται στις 3 GWh (Γιγαβατώρες), ενώ στο ενδεχόμενο που αναπτυχθούν πλήρως οι μπαταρίες, το ύψος της επένδυσης μπορεί να φτάσει και τα 800 εκατ. ευρώ. Τα συστήματα αποθήκευσης αναμένεται να εγκατασταθούν στα λιγνιτικά πεδία της ΔΕΗ, της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Πηγές αναφέρουν ότι σκοπός της εισόδου της ΔΕH ΑΝ. έχει να κάνει αφενός για την αποθήκευση ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά που θα αναπτύξει στις λιγνιτικές περιοχές αλλά και από το σύστημα ηλεκτροδότησης. Στη συνέχεια, την ενέργεια αυτή θα τη διαθέτει στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v