Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα η ΟΛΠ

Για ποιες δράσεις ESG διακρίθηκε από τον φορέα QualityNet Foundation.

Ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα η ΟΛΠ

Η ΟΛΠ Α.Ε. συγκαταλέγεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της χώρας, διάκριση, η οποία δίδεται από το QualityNet Foundation και στηρίζεται στα ετήσια αποτελέσματα αξιολόγησης των επιχειρηματικών επιδόσεων στη βιώσιμη ανάπτυξη με βάση τα κριτήρια ESG.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία εφαρμόζει σε ετήσια βάση πλάνο δράσεων ώστε τα οφέλη της ανάπτυξης του λιμένος να διαχέονται στην τοπική κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια συμπεριληπτική εταιρεία, η οποία σέβεται το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της. 

Κατά το 2022 η OΛΠ Α.Ε., εκτός από το ετήσιο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει,

  • παραχώρησε συνολική έκταση 13,761 τ.μ. στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ανέγερση μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων ενώ ως σταθερός υποστηρικτής του αθλητισμού
  • ήταν Χρυσός Χορηγός της ελληνικής αποστολής στους πρόσφατους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
  • υλοποίησε στρατηγική προστασίας του περιβάλλοντος, βασικές προτεραιότητες της οποίας είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η παραγωγή καθαρής ενέργειας εντός του λιμένα, η παρακολούθηση και μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ επισημαίνεται πως οι συνολικές εκπομπές CO2 το 2022 σε σχέση με το 2019 μειωθήκαν κατά 12%.

Ο Πρόεδρος της OΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, ανέφερε:

«Η πορεία της OΛΠ Α.Ε. προς την ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς και ήδη μετρά αρκετό χρόνο εφαρμογής. Σε ετήσια βάση με απόλυτη συνέπεια και συστηματικότητα υλοποιούμε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την κοινωνική ευημερία, την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος και τελικά την ομαλή διαδοχή των επόμενων γενεών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v