Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aύξηση κερδών σημείωσε το 2022 η Intertech

Μικρή κάμψη στον τζίρο, με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να ενισχύονται στις 488 χιλ. ευρώ. Οι φετινοί στόχοι της εισηγμένης.

Aύξηση κερδών σημείωσε το 2022 η Intertech

Μείωση του κύκλου εργασιών λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και αύξηση της καθαρής της κερδοφορίας σημείωσε το 2022 η Intertech. Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία εμφάνισε:

• Πτώση κύκλου εργασιών από τα 22,06 στα 18,93 εκατ. ευρώ.

• Άνοδο του EBITDA από τις 913 χιλ. στο 1,063 εκατ. ευρώ.

• Αύξηση της καθαρής κερδοφορίας από τις 131 στις 488 χιλ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της εστίασης σε προϊόντα υψηλότερου περιθωρίου, της πολιτικής ορθολογικοποίησης των δαπανών, αλλά και της έναρξης του έργου με την Πολεμική Αεροπορία το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

• Στις 31/12/2022 τα ίδια κεφάλαια ενισχύθηκαν στα 8,839 εκατ. και ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 3,47 εκατ. ευρώ.

• Το Δ.Σ. της εταιρείας θα προτείνει στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων τη μη διανομή μερίσματος.

Σε ό,τι αφορά τις φετινές προοπτικές, η διοίκηση της Ιntertech επισημαίνει:

«Η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της και στην ενίσχυση και επέκταση της παρουσίας της σε μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος. Οι δράσεις της εταιρείας στοχεύουν στην ενδυνάμωση των συνεργασιών που ήδη συντηρεί καθώς και στην επέκτασή τους. Παράλληλα, εξετάζονται προτάσεις για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε βαλκανικές χώρες.

Επίσης, δρομολογείται ανάπτυξη και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού με σταθερό στόχο οι γνώσεις, οι δεξιότητες, το ηθικό και το κίνητρο των ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Στον κλάδο των καταναλωτικών ειδών η Ιntertech συνεχίζει να επενδύει σε shop in shop χώρους στα μεγαλύτερα καταστήματα των εμπορικών συνεργατών μας, με σκοπό τη βελτίωση του brand awareness της Panasonic και της προβολής των νέων τεχνολογιών των προϊόντων. Εντός του 2023 αναμένεται να ενισχυθούν οι πωλήσεις με την κυκλοφορία νέων μοντέλων στις προϊοντικές κατηγορίες της εταιρείας. Ανησυχία δημιουργείται από τις αυξήσεις των τιμών στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών, γεγονός που συνεχίζεται στη χρήση 2023.

Στον κλάδο των επαγγελματικών λύσεων, αξιόλογο είναι το γεγονός ότι κατακυρώθηκε υπέρ της εταιρείας ο δημόσιος διαγωνισμός προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας για τους λιμένες Βαθύ & Καρλόβασι Σάμου, προϋπολογισμού 1.155.600,00 ευρώ προ ΦΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v