Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AVAX: Νέο mandate για πώληση της Volterra

Ξεκινά νέα διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της εταιρείας εμπορίας ενέργειας. Η διοίκηση της Άβαξ επιδιώκει να ολοκληρωθεί η πώληση ως το τέλος Ιουνίου.

AVAX: Νέο mandate για πώληση της Volterra

Νέα εντολή σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο (Eurobank;) για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων πώλησης της Volterra AE έχει δώσει η διοίκηση της Άβαξ, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2022.

Η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου αναφέρει ότι οι συνθήκες για εκ νέου εγχείρημα πώλησης της Volterra είναι πλέον ώριμες, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών εμφανίζεται ανανεωμένο. Για τον λόγο αυτό προχωρεί σε σχετική εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση εντός του α' εξαμήνου του 2023.

Μετά την πώληση της δραστηριότητας ΑΠΕ στη ΔEΗ προ περίπου ενός έτους με χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Eurobank, η Volterra διατήρησε τον τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η καθυστέρηση πώλησης οφείλεται, σύμφωνα με την Άβαξ, στην «πρωτοφανή ενεργειακή κρίση». Συνθήκες που αναστράφηκαν από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, λόγω της αποκλιμάκωσης της τιμής φυσικού αερίου. Στις 31/12/2022 η Άβαξ διατήρησε τη Volterra στα προοριζόμενα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η Volterra παρουσίασε κύκλο εργασιών 394,2 εκατ. ευρώ, μικτό κέρδος 12,48 εκατ. ευρώ και έκτακτο κέρδος από την πώληση των ΑΠΕ 39 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 42,79 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 41,96 εκατ. ευρώ. Απέδωσε μέρισμα 15 εκατ. ευρώ στην Άβαξ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμφάνιση κερδοφορίας της μητρικής του ομίλου.

Η συμμετοχή της Άβαξ στη θυγατρική Volterra (100%) ανέρχεται σε 17,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v