Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Διπλασίασε τις επενδύσεις σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία

Παρουσιάστηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥΔΑΠ σε εκπροσώπους της χρηματιστηριακής αγοράς.

ΕΥΔΑΠ: Διπλασίασε τις επενδύσεις σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της ΕΥΔΑΠ σε εκπροσώπους της χρηματιστηριακής αγοράς.

Στην ενημέρωση, παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Σαχίνης και ο Διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικών Σχέσεων κ. Ηλίας Δεδούσης.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, οι λόγοι που έπαιξαν βασικό ρόλο στη διαμόρφωσή τους, καθώς και τα σημαντικά γεγονότα της χρήσης και μετά το 2022. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δημιουργία της νέας ρυθμιστικής αρχής ΡΑΑΕΥ, τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν για τη νέα τιμολογιακή πολιτική και στους λόγους που οδήγησαν στην πτώση της κατανάλωσης.

Επίσης, συζητήθηκαν οι νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει το αυξημένο ενεργειακό κόστος αλλά και οι δράσεις της Εταιρείας προκειμένου να μειώσει την επίδραση της ενέργειας στις λειτουργίες της, όπως η περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ και ο εξορθολογισμός του κόστους. Η ΕΥΔΑΠ διπλασίασε το 2022 τις επενδύσεις σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας στοχεύοντας στην βιωσιμότητα της Εταιρείας μέσα από την ανάπτυξη. Επίσης η Εταιρεία παρουσίασε σημαντική βελτίωση της βαθμολογίας ESG από όλους τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Οι στόχοι για το 2023 επικεντρώνονται στην εκτέλεση και ενίσχυση του σημαντικού επενδυτικού έργου, στην προσαρμογή στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, στη προετοιμασία της Εταιρείας για επιταχυνόμενη ανάπτυξη και στην περαιτέρω αναβάθμιση της Εταιρείας στις αξιολογήσεις ESG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v