Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Profile Software θέτει σε λειτουργία τη λύση Treasury στην Diamond Trust Bank

Η Diamond Trust Bank (DTB) είναι μια κορυφαία περιφερειακή τράπεζα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Ναϊρόμπι (NSE) που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Αφρική για περισσότερο από εβδομήντα πέντε χρόνια.

Η Profile Software θέτει σε λειτουργία τη λύση Treasury στην Diamond Trust Bank

Η Profile, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, θέτει σε παραγωγική λειτουργία την πλατφόρμα treasury Acumen.plus, στην Diamond Trust Bank.

Η πλήρης STP cloud πλατφόρμα, που παρέχει προηγμένο UX και αυτοματισμούς στον σύγχρονο Treasurer, προσφέρει νέες λειτουργίες καλύπτοντας την Κένυα, την Ουγκάντα και την Τανζανία.

Η Diamond Trust Bank (DTB) είναι μια κορυφαία περιφερειακή τράπεζα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Ναϊρόμπι (NSE) που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Αφρική για περισσότερο από εβδομήντα πέντε χρόνια και είναι μέλος του Aga Khan Development Network (AKDN).

Η πλατφόρμα Acumen.plus πληροί τα σημεία αναφοράς της DTB, αναφορικά με τη συμμόρφωση και τη διαλειτουργικότητα με τα συστήματα πληροφορικής. Το Acumen.plus ανταποκρίνεται στις τεχνικές και λειτουργικές απαιτήσεις της τράπεζας, επιτρέποντας μεγαλύτερη επεκτασιμότητα και ενσωματώνοντας μεθοδολογίες DevOps και Agile. Η πλατφόρμα καλύπτει όλες τις λειτουργίες που διαπερνούν το Treasury από το Forex (λειτουργίες Treasury και πελατών) έως την Αγορά χρήματος, Security deals, καθώς και Δανείων και Καταθέσεων πελατών. Επιτρέπει τη μετάβαση σε νέες αγορές γρήγορα και αποτελεσματικά, με πρότυπα προϊόντα που υποστηρίζονται από τη δυνατότητα συνδυασμού μεμονωμένων προϊόντων σε πιο σύνθετες λύσεις.

Μεταξύ των σημαντικών χαρακτηριστικών συγκαταλέγεται το Treasury reporting, το οποίο προσφέρει γραφήματα και πίνακες, κατόπιν ζήτησης, που προέρχονται από μια μόνο πηγή. Οι Treasurers της DTB αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλες τις αναλύσεις μέσω dashboards, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο μια ολιστική εικόνα της δραστηριότητας, της κερδοφορίας, των θέσεων, της ρευστότητας και των κινδύνων με έμφαση σε συγκεκριμένες εργασίες ή μέσα όπου απαιτείται. Έτσι, το Acumen.plus τους προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που θα συμβάλλουν σημαντικά στην ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους traders να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ταχείας εισαγωγής στοιχείων για συμφωνίες που δεν καταχωρήθηκαν/εκτελέστηκαν μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων συναλλαγών και κατά συνέπεια δεν συμφωνήθηκαν/επιβεβαιώθηκαν ηλεκτρονικά. Οι βασικές τιμές εισάγονται απευθείας μέσω μιας ειδικής γραμμής εντολών, εξοικονομώντας, έτσι, χρόνο ο οποίος μπορεί να διατεθεί σε περισσότερες δραστηριότητες προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, οι χρήστες της DTB θα επωφεληθούν από την ευελιξία που παρέχει η πλατφόρμα να διαμορφώνουν εύκολα το περιβάλλον, έχοντας τη δυνατότητα να εργάζονται σε οθόνες με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι και χρησιμοποιούνται σε άλλες εφαρμογές ή σε παλιού τύπου συστήματα, εστιάζοντας στις σχετικές πληροφορίες που χρειάζονται.

Ο κ. Nizar Tundai, Head of Business Transformation and General Manager στην DTB αναφέρει ότι «η έμπειρη ομάδα της Profile, πάντα αξιόπιστη σε ολόκληρη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, εστιάζει στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης στην τράπεζά μας. Η DTB δεν έχει επωφεληθεί μόνο από τη χρήση της πλατφόρμας Acumen.plus, αλλά έχει, επίσης, αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση έργων και τις βέλτιστες πρακτικές στις συναλλαγές του Treasury και στο report management».

Η κα Pascale Hertzog, Treasury Management Director στην Profile, αναφέρει πως «εντοπίσαμε την υπάρχουσα ανάγκη της DTB για μια σύγχρονη και τεχνικά αξιόπιστη πλατφόρμα Διαχείρισης Διαθεσίμων – δεδομένου του ευρέος ανταγωνιστικού τοπίου και της διαρκώς περίπλοκης και καινοτόμου αγοράς – και υποστηρίζουμε τη στρατηγική ανάπτυξης της τράπεζας, η οποία εξελίσσεται σε κορυφαία ψηφιακή τράπεζα στην Ανατολική Αφρική».

Η Profile παραμένει αφοσιωμένη στην ανάπτυξη νέων προϊόντων που ικανοποιούν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v