Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Epsilon Net: Στόχος διπλασιασμός μεγεθών στην τριετία!

Η συνέχιση της στρατηγικής εξαγορών και συγχωνεύσεων, με στόχο την απόκτηση εταιρειών που διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα. Με προσεκτικά βήματα η ανάπτυξη στο εξωτερικό. Διανομή μερίσματος και αγορά ιδίων μετοχών.

Epsilon Net: Στόχος διπλασιασμός μεγεθών στην τριετία!

Το διπλασιασμό του κύκλου εργασιών, με διατήρηση του περιθωρίου EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ως ποσοστό επί των εσόδων) πάνω από το 30% έθεσε ως στόχο για την επόμενη τριετία η διοίκηση της Epsilon Net.

«Ο Όμιλος βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας του και μέσα στην επόμενη τριετία θα μας δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουμε στην αγορά ακόμη πιο ολοκληρωμένα τις επιχειρηματικές μας λύσεις. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του εισηγμένου ομίλου Γιάννης Μίχος μιλώντας στα πλαίσια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, βάσισε τις συγκεκριμένες προβλέψεις του στους παρακάτω άξονες:

  1. Στο ευνοϊκό περιβάλλον που δημιουργείται στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού, λόγω της ανάγκης του ψηφιακού μετασχηματισμού. Στην τάση αυτή θα επιδράσουν καταλυτικά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης, οι ολοένα και περισσότερες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, αλλά και νέα διοικητικά μέτρα που επιβάλλονται (π.χ. κάρτα εργασίας) και τα οποία μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις του Ομίλου με τις επιχειρήσεις.
  2. Στη θέση του ομίλου της Epsilon Net στην ελληνική αγορά μέσα από συνεχιζόμενη και διευρυνόμενη διείσδυση (132.000 πελάτες) και με προγράμματα που αφορούν την «καρδιά» των αναγκών των επιχειρήσεων.
  3. Στη συνέχιση της στρατηγικής των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, με στόχο την απόκτηση εταιρειών που διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα, τα οποία προστιθέμενα με τα υπάρχοντα εξυπηρετούν την στρατηγική της Epsilon Net για “All in One Solution”.
  4. Στα προσεκτικά βήματα ανάπτυξης του ομίλου στο εξωτερικό. Η αρχή έγινε ήδη με τη δημιουργία ενός hub στη Ρουμανία, ενώ προσπάθεια επέκτασης θα γίνει και από συγκεκριμένα προϊόντα όπως για παράδειγμα από τις λύσεις υποστήριξης στον ξενοδοχειακό-τουριστικό κλάδο.
  5. Στη στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα στο πεδίο του embedded finance, τομέας στον οποίο ομάδες εργασίας σχεδιάζουν αυτή την περίοδο μια σειρά σχετικών λύσεων και προϊόντων. «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υποσχόμενο τομέα, στον οποίον αν δημιουργήσουμε τα σωστά προϊόντα, η αγορά θα μας ανταμείψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μίχος.

Μέρισμα και ίδιες μετοχές

Στα πλαίσια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Epsilon Net, αποφασίστηκε επίσης μεταξύ άλλων:

  • Η διανομή μερίσματος 0,074 ευρώ ανά μετοχή (το 36% των κερδών της μητρικής εταιρείας, το 22% της επίδοσης του Ομίλου), το οποίο προγραμματίζεται να διανεμηθεί στις 24 Ιουλίου.
  • Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο (έως 5% του συνόλου σε εύρος τιμών μεταξύ 2 και 20 ευρώ), με την εισηγμένη να μην διαθέτει μέχρι σήμερα χαρτοφυλάκιο ίδιων τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v