Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βακάκης: Ερχεται αποπληθωρισμός στις τιμές

Η σημερινή ανισορροπία μεταξύ τιμών και εισοδημάτων δεν είναι βιώσιμη, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας. Καθημερινά μειώνουμε τιμές σε 100-150 κωδικούς, επισημαίνει.

Βακάκης: Ερχεται αποπληθωρισμός στις τιμές

Αποπληθωρισμό τιμών για το 2023 και το 2024 διαβλέπει τουλάχιστον -για το «σύμπαν» του ομίλου Jumbo- ο πρόεδρος της εισηγμένης Απόστολος Βακάκης.

Στο περιθώριο της τακτικής ΓΣ της εταιρείας ο ίδιος με διάφορες αποστροφές υποστήριξε ότι η σημερινή ανισορροπία μεταξύ τιμών και εισοδημάτων δεν είναι βιώσιμη. Σε ότι αφορά την πορεία της εταιρείας για το 2023 εκτίμησε ότι θα υπάρξει πίεση περιθωρίων κέρδους κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, η οποία «ενδέχεται να επιταχυνθεί το 2024».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι στόχος είναι η αύξηση της παραγωγικότητας (εκτίμηση για αύξηση τζίρου κατά 15% στην τρέχουσα χρήση) και αύξηση κερδοφορίας κατά 10%, εξαιτίας αυτής της συγκράτησης των τιμών.

«Καθημερινά στο δίκτυο της jumbo μειώνουμε τιμές σε 100 έως 150 κωδικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Βακάκης.

Πέρα των εκτιμήσεων για τις τιμές και την κερδοφορία της χρήσης ο ίδιος δεσμεύτηκε πως οι χρηματικές διανομές προς τους μετόχους το 2023 και 2024 θα διατηρηθούν στο επίπεδο του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v