Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Τράπεζα: 30 εκατ. ευρώ για αγορά και δωρεάν διάθεση μετοχών

Διετή διάρκεια στο πρόγραμμα εισηγείται η Διοίκηση στη Γενική Συνέλευση. Προϋπόθεση η λήψη των εγκρίσεων από τον SSM και το ΤΧΣ. Ποιες είναι οι επιλογές για την αξιοποίηση των ίδιων μετοχών.

Εθνική Τράπεζα: 30 εκατ. ευρώ για αγορά και δωρεάν διάθεση μετοχών

Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, που αντιστοιχούν ως το 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου προτείνει το Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας στους μετόχους της, υπό την αίρεση λήψης εγκρίσεων από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και το ΤΧΣ.

Τo πρόγραμμα θα έχει διετή διάρκεια και το προτεινόμενο εύρος τιμών ορίζεται, μεταξύ 1 έως 15 ευρώ. Τo συνολικό κόστος του δεν θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω ζητείται από τους μετόχους να εξουσιοδοτήσουν το Δ.Σ. να καθορίσει, κατά την κρίση του, οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια, για την υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Oι μετοχές που θα αποκτηθούν από την τράπεζα, στο πλαίσιο του buyback, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για το πρόγραμμα επιβράβευσης στελεχών, μέσω δωρεάν διάθεσης ιδίων μετοχών, που εισηγείται προς θέσπιση το ΔΣ της Εθνικής. Mε βάση την εισήγηση, μπορεί να διατεθεί στο πλαίσιο του stock award ως το σύνολο των ιδίων μετοχών (σ.σ. ως το 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου). Τo πρόγραμμα αφορά σε εκτελεστικά μέλη ΔΣ, ανώτατα στελέχη

Τέλος, με την προτεινόμενη αναδιάρθρωση της πολιτικής αποδοχών επέρχονται αλλαγές, συνεπεία της αλλαγής του νόμου, που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( ΤΧΣ) και της επιτυχούς ολοκλήρωσης του πλάνου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας. Επιπρόσθετα, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να περιλάβουν το πρόγραμμα επιβράβευσης στελεχών με διανομή δωρεάν μετοχών (stock award).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v