Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Μίχος: Η Epsilon Net ετοιμάζει και άλλες εξαγορές

Ηδη υπάρχουν επαφές με διοικήσεις άλλων εταιρειών, δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και CEO της Epsilon Net Γιάννης Μίχος. Τι σηματοδοτεί το deal με Scan και η ευρεία συμμαχία στο hospitality.

Γ. Μίχος: Η Epsilon Net ετοιμάζει και άλλες εξαγορές

Το πρόγραμμα εξαγορών άλλων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί και στο μέλλον υπό την προϋπόθεση ότι οι σχετικές κινήσεις εντάσσονται στην πολιτική μας «All in One Solution» δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net Γιάννης Μίχος, συμπληρώνοντας πως ήδη υπάρχουν επαφές με διοικήσεις άλλων εταιρειών, οι οποίες ωστόσο δεν μπορεί να προβλεφθεί το αν και πότε θα ολοκληρωθούν.

Ήδη, μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες ο εισηγμένος Όμιλος δημοσιοποίησε τόσο τη συμμετοχή του με 40% στην εταιρεία GJVS Συμμετοχών (στόχος να αποτελέσει μια ευρεία συμμαχία στο χώρο της τεχνολογίας του hospitality), όσο και την εξαγορά του 60% της Scan Information Systems (δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής συστημάτων τεχνολογίας και εξειδικευμένων επιχειρηματικών λύσεων).

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα η διοίκηση της εισηγμένης στα πλαίσια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η πολιτική των εξαγορών αποτελεί τον έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της επόμενης τριετίας, με την Epsilon Net να επιδιώκει να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της από τα 75 στα 150 εκατ. ευρώ (οι άλλοι δύο είναι η συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα στο μέτωπο του embedded finance με τα πρώτα προϊόντα πιθανόν να είναι έτοιμα και μέσα στο 2023, καθώς και η επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό).

Στόχος των εξαγορών της Epsilon Net είναι η επέκτασή της σε κάθετες αγορές, αλλά και η προσφορά ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών πληροφορικής, με στόχο το «All in One Solution» δηλαδή την προσφορά πλήρους φάσματος εξυπηρέτησης. «Κάθε αγοραστική μας κίνηση αποσκοπεί στο καλύψει ένα ακόμη κομμάτι του puzzle» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της εξαγοράς της Scan όπου μέσω αυτής στα ήδη υπάρχοντα πακέτα μισθοδοσίας θα μπορούν να προστεθούν και άλλες συναφείς προσφερόμενες υπηρεσίες, όπως πχ συστήματα access control και ωρομέτρησης και γενικότερα ολοκληρωμένες λύσεις στο μέτωπο των συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (Human Resources Management).

Ένα δεύτερο παράδειγμα αποτελεί για την Epsilon Net ο κλάδος του τουρισμού, όπου μέσα από σειρά εξαγορών προσφέρει ήδη πλήρες φάσμα υπηρεσιών σε μια δραστηριότητα που όχι μόνο είναι πολλά υποσχόμενη για τη χώρα, αλλά και που μπορεί να αποτελέσει το όχημα της εκκίνησης των δραστηριοτήτων του Ομίλου εκτός Ελλάδας.

Λεφτά υπάρχουν για εξαγορές

Το ευχάριστο για τον εισηγμένο Όμιλο είναι πως οι εξαγορές αυτές μπορούν να χρηματοδοτούνται εύκολα από ίδια κεφάλαια και χωρίς την προσφυγή σε τραπεζικό δανεισμό.

«Θα συνεχίσουμε την πολιτική που ακολουθήσαμε κατά τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας τις υψηλές θετικές ετήσιες λειτουργικές ταμειακές μας ροές, προκειμένου να χρηματοδοτούμε τις εξαγορές μας, χωρίς αυτό να περιορίζει τη δυνατότητά μας να διανέμουμε μερίσματα στους μετόχους μας και χωρίς να σταματούμε τις απαιτούμενες λοιπές επενδύσεις μας. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις τόσες εξαγορές που υλοποιήσαμε κατά την τριετία 2020-2022 συνεχίζουμε να διαθέτουμε θετικό καθαρό ταμείο, άρα να μην προβληματιζόμαστε για την πορεία των επιτοκίων που έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v