Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon Hellas: Απορίες για την εκτίναξη των συναλλαγών στο ΧΑ

Αλλαξε χέρια το 3,9% της εταιρείας σε μια μόλις ημέρα. Τι υποστηρίζει η πλευρά του βασικού μετόχου και ποια είναι τα σενάρια για αγοραστές και πωλητές της μετοχής.

Medicon Hellas: Απορίες για την εκτίναξη των συναλλαγών στο ΧΑ

Εντύπωση προκαλεί η πολύ μεγάλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών η οποία παρατηρείται από τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου στη μετοχή της Medicon Hellas, καθώς μόνο σήμερα άλλαξαν χέρια 171.795 τεμάχια, ή το 3,9% της εταιρείας!

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, στη αγορά αναρωτιούνται όχι μόνο το ποιοι μπορεί να ήταν οι βασικοί πωλητές στο «χαρτί», αλλά και στο ποιοι τελικά αγόρασαν.

Το Euro2day.gr επικοινώνησε με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη εταιρεία, σύμφωνα με τους οποίους η οικογένεια του βασικού μετόχου (Σπύρος Δημοτσάντος) ουδόλως εμπλέκεται στις συγκεκριμένες συναλλαγές και επίσης ότι η διοίκηση της Medicon Hellas βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας της όλης κατάστασης, χωρίς να έχει καταλήξει μέχρι τώρα σε σαφές συμπέρασμα.

Με δεδομένο ότι κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η τιμή της μετοχής της Medicon Hellas στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας ανέβηκε από τα 3,58 ευρώ της 31ης Ιουλίου στα 4,09 ευρώ χθες, δόθηκε αναμφίβολα η ευκαιρία σε κάποιους μετόχους μειοψηφίας να ρευστοποιήσουν κερδοφόρες θέσεις τους.

Ωστόσο -σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους- οι κινήσεις αυτές δεν είναι σε θέση να απαντήσουν ούτε στο πώς βρέθηκαν τόσοι πολλοί πωλητές, και πολύ περισσότερο ούτε στο ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι νέοι αγοραστές.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ύπαρξης επενδυτή ή επενδυτών που προχώρησαν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε κινήσεις τόσο σημαντικών αγορών, όσο και σημαντικών πωλήσεων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

ΥΓ: Υποχώρηση κύκλου εργασιών και καθαρών κερδών αναμένεται να εμφανίσει η εισηγμένη εταιρεία στο πρώτο εξάμηνο του 2023, καθώς στερήθηκε φέτος τον περυσινό κύκλο εργασιών που σχετίζονταν με την πανδημία covid-19.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v