Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λανακάμ: Αύξηση πωλήσεων στο α’ εξάμηνο

Διατηρήθηκε το ζημιογόνο αποτέλεσμα για την εισηγμένη, αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη. Στα 8,38 εκατ. τα ίδια κεφάλαια. Οι προοπτικές.

Λανακάμ: Αύξηση πωλήσεων στο α’ εξάμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών, η οποία ωστόσο δεν μεταφέρθηκε στην «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων σημείωσε η Λανακάμ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία:

• Ανέβασε το ύψος των πωλήσεών της από τα 875 χιλ. στο 1,134 εκατ. ευρώ και το EBITDA από τα 4 στα 30 χιλ. ευρώ.

• Η ζημία διαμορφώθηκε στα 143 χιλ. ευρώ, όσο περίπου και η αντίστοιχη περυσινή (146 χιλ. ευρώ).

• Στις 30 Ιουνίου του 2023 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 8,385 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της Λανακάμ, «το Σεπτέμβριο πληροφορήθηκε η εταιρεία μας ότι η εταιρεία NAF-NAF τέθηκε σε διαδικασία πτώχευσης, με συνέπεια παραγγελίες ύψους 125 χιλ. ευρώ για το β’ εξάμηνο του 2023 να μην εκτελεστούν. Για τις εν λόγω παραγγελίες η εταιρεία και ο όμιλος δεν έχουν καταβάλει αντίτιμο στην NAF-NAF με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται κανένα χρηματοοικονομικό κόστος. Το γεγονός της μείωσης του αναμενόμενου κύκλου εργασιών της εταιρείας από αυτό το γεγονός πιστεύουμε και προσπαθούμε να το καλύψουμε με πωλήσεις άλλων οίκων του εξωτερικού».

Σε ότι αφορά τις μελλοντικές εκτιμήσεις της διοίκησης για το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς και για το 2024, αναφέρεται ότι «ως αποτέλεσμα της επιθετικής μας πολιτικής για το 2023 αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων 10% και για το 2024 επιπλέον αύξηση 12%, λόγω των νέων εταιρειών του εξωτερικού που υπογράφτηκαν συμβόλαια τον Ιούλιο του 2022 και ήδη άρχισαν οι πωλήσεις.

Επίσης η καινούργια δραστηριότητα της εταιρείας μας, η πλατφόρμα κρατήσεων δραστηριοτήτων www.coyova.com είναι online από τον Αύγουστο 2022 και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα περίπου 80-140 επισκέπτες ημερησίως. Προετοιμάζουμε αναβάθμιση του site εντός των επομένων δύο μηνών, η οποία θα δώσει περισσότερες επιλογές στους χρήστες για την αναζήτηση δραστηριοτήτων στην πλατφόρμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v