Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δομική Κρήτης: Ανοδικά ο τζίρος και τα μικτά κέρδη στο εξάμηνο

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβασιοποιημένων και των έργων που η εταιρεία έχει αναδειχτεί προσωρινός μειοδότης διαμορφώνεται σε € 89 εκατ. το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας σημαντική αύξηση έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022.

Δομική Κρήτης: Ανοδικά ο τζίρος και τα μικτά κέρδη στο εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το εξάμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση σε € 8,5 εκ. έναντι € 4,5 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022, και τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €1,56 εκ. έναντι € 1,14 εκ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβασιοποιημένων και των έργων που η εταιρεία έχει αναδειχτεί προσωρινός μειοδότης διαμορφώνεται σε € 89 εκ. το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας σημαντική αύξηση έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022.

Σε επίπεδο ισολογισμού, τα Ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι αυξημένα σε € 11,9 εκ. έναντι € 11,1 εκ. τον 12/2022, ενώ το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού παρέμεινε σε χαμηλά για τον κλάδο επίπεδα των € 5,5 εκ. έναντι € 6 εκ. το 12/2022, με την αντίστοιχη σχέση Ξένα/Ίδια κεφάλαια να διαμορφώνεται σε 0,46. Ενώ η κάλυψη χρεωστικών τόκων από λειτουργικά κέρδη είναι 6.4 φορές.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών γραμμών για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού πλάνου της επόμενης 5ετίας, που σκοπεύει να ανακοινώσει εντός του επόμενου εξαμήνου.

Στη Γενική Συνέλευση της 8ης Σεπτεμβρίου 2023 εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τον κ. Κούτρα Δημήτριο να αναλαμβάνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και τον κ. Συνατσάκη Γεώργιο να αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος. Ταυτοχρόνως εισήχθησαν νέα μέλη στο Δ.Σ. μειώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της αυξημένης δραστηριότητας της εταιρείας.

Η νέα διοίκηση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την ανάλυση των νέων δυνατοτήτων του Ομίλου, υπό το φως του περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο κατασκευαστικός κλάδος της χώρας μας εμφανίζει την ανάγκη εκτέλεσης επιπλέον έργων από τον τρέχοντα συνολικό ετήσιο τζίρο του κλάδου.

Η Εταιρεία υπό αυτό το πρίσμα στοχεύει σε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, εκτελώντας μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα έργα, που ταιριάζουν στην τεχνογνωσία και στις ικανότητές της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v