Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι φθορές στις γραμμές μεταφοράς από τον «Daniel»

Ο ΑΔΜΗΕ εκπόνησε στοχευμένες γεωτεχνικές και στατικές μελέτες για τα τμήματα των Γραμμών Μεταφοράς που επηρεάστηκαν και ολοκλήρωσε άμεσα τις απαιτητικές εργασίες αποκατάστασής τους, ύψους 500.000 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι φθορές στις γραμμές μεταφοράς από τον «Daniel»

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφική κακοκαιρία “Daniel” που έπληξε τη Θεσσαλία, ο ΑΔΜΗΕ επανάφερε σε πλήρη λειτουργία τις Γραμμές Μεταφοράς 400 kV Λάρισα – Λάρυμνα και 150 kV Σχηματάρι – Άγρα, οι οποίες είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στην περιοχή.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Διαχειριστής, «επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, εκπόνησε στοχευμένες γεωτεχνικές και στατικές μελέτες για τα τμήματα των Γραμμών Μεταφοράς που επηρεάστηκαν και ολοκλήρωσε άμεσα τις απαιτητικές εργασίες αποκατάστασής τους, ύψους 500.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των εργασιών, τα έμπειρα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ κατασκεύασαν τρεις νέους πυλώνες και πραγματοποίησαν επιδιορθώσεις σε επιπλέον πέντε, αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών Γραμμών Μεταφοράς υψηλής και υπερυψηλής τάσης που διέρχονται από την κεντρική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, η λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας παρέμεινε σταθερή, καθώς το δίκτυο της περιοχής είναι πυκνό και αξιοποιήθηκαν εναλλακτικοί ηλεκτρικοί δρόμοι για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής.

Εν μέσω κλιματικής κρίσης, ο ΑΔΜΗΕ προτεραιοποιεί την ανθεκτικότητα των υποδομών του τόσο σε επίπεδο πρόληψης -με την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ανανέωσης κρίσιμου εξοπλισμού- όσο και αποκατάστασης βλαβών, το ταχύτερο δυνατό», καταλήγει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v