Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Αύξηση capacity για φωτοβολταϊκά και αμυντικό εξοπλισμό

Σε πρώτο πλάνο η αύξηση δυναμικότητας για φωτοβολταϊκα πάρκα και αμυντικό εξοπλισμό. «Αναλαμβάνουμε συνεχώς νέα έργα», τονίζουν κύκλοι της εισηγμένης.

Mevaco: Αύξηση capacity για φωτοβολταϊκά και αμυντικό εξοπλισμό

Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης στους τομείς των μεταλλικών κατασκευών για φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και για συστήματα αμυντικών εξοπλισμών διαβλέπει η Mevaco και γι’ αυτό προχωρεί σε νέες επενδύσεις προκειμένου να διευρύνει την παραγωγική της δυναμικότητα.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά. Αναλαμβάνουμε συνεχώς νέα έργα κατασκευής μεταλλικών κατασκευών για φωτοβολταϊκά πάρκα σε Ελλάδα και εξωτερικό και το θετικό είναι πως μέσα από τις επενδύσεις που έχουμε υλοποιήσει κατά τα τελευταία χρόνια στην παραγωγική μας μονάδα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε σαφώς υψηλότερους όγκους εργασιών σε σύγκριση με τους τρέχοντες, οι οποίοι είναι πολύ αυξημένοι σε σχέση με το παρελθόν» (η Mevaco σημείωσε στο πρώτο φετινό εξάμηνο κύκλο εργασιών 22,6 εκατ. ευρώ, επίδοση που προσεγγίζει τα έσοδα ολόκληρου του 2021), αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

Πέραν αυτού, η εισηγμένη εταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να διευρύνει την ήδη εδώ και χρόνια (π.χ. συνεργασία με Intracom Defense) υπάρχουσα δραστηριοποίησή της στον χώρο των αμυντικών εξοπλισμών. Συμμετέχει άλλωστε στην κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας τύπου Belharra («Κίμων»), έχοντας λάβει σημαντικές παραγγελίες από τους Γάλλους της Naval, ενώ εκπρόσωποι μεγάλων ομίλων του κλάδου από το εξωτερικό επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές συνεργασίες.

«Σκοπός μας είναι να ενταχθεί η Mevaco στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μεγάλων εταιρειών του χώρου, κάτι που έχει αρχίσει να σχηματοποιείται», αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εισηγμένης.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, η Mevaco έχει αποκτήσει όμορους χώρους στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική της δυναμικότητα και να αποκτήσει ανανεωμένο εξοπλισμό (στόχος είναι η συγκεκριμένη επένδυση να ενταχθεί σε καθεστώς κινήτρων).

Κατά το πρώτο μισό του 2023, η Mevaco αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 19 στα 22,6 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 2,09 στα 2,56 εκατ. ευρώ και την καθαρή της κερδοφορία από το 1,253 στο 1,566 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας παράλληλα στις 30/6/2023 θετικό καθαρό ταμείο της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v