Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρεττού (Attica Bank): Μέσα στο 2024 η συγχώνευση με την Παγκρήτια

Υπάρχει πασιφανής ανάγκη ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα, κάτι που θα έρθει να καλύψει ο επονομαζόμενος πέμπτος πόλος, δήλωσε η CEO της τράπεζας. Γιατί μίλησε για στρεβλώσεις στα τραπεζικά επιτόκια.

Βρεττού (Attica Bank): Μέσα στο 2024 η συγχώνευση με την Παγκρήτια

«Η Attica Bank στοχεύει να γίνει η τράπεζα που θα δώσει μια εναλλακτική λύση στο τραπεζικό σύστημα, με κύρια στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε πριν από λίγο στο Athens Investment Forum η Διευθύνουσα Σύμβουλος της τράπεζας, κυρία Ελένη Βρεττού (φωτ.).

Σύμφωνα με την κα Βρεττού, υπάρχει πασιφανής ανάγκη ανταγωνισμού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κάτι που θα έρθει να καλύψει ο επονομαζόμενος πέμπτος πόλος. Πρόσθεσε ότι η Αttica Bank μπορεί να χρηματοδοτήσει όλων των μεγεθών τις επιχειρήσεις και όπου υπάρχουν περιορισμοί, υπάρχουν λύσεις μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

«Στόχος γενικά μιας τράπεζας είναι να δίνει δάνεια για να είναι υγιής και όχι να δίνει δάνεια για να μπει μέσα», ανέφερε η κυρία Βρεττού, επισημαίνοντας στο σημείο αυτό ότι υπάρχει μια στρέβλωση στην αγορά δανείων, καθώς δίνονται χορηγήσεις με επιτόκια ιδιαίτερα χαμηλά, της τάξεως του 1-1,25%.

Σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση με την Παγκρήτια, η κυρία Βρεττού ανέφερε ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, πιθανόν αυτό θα γίνει το 2024, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί due diligence, το κοινό business plan, ωστόσο απαραίτητο συστατικό προς την κατεύθυνση αυτή είναι αν θα υπάρχει «ΗΡΑΚΛΗΣ» και με ποιους όρους. Όλα αυτά θα έχουν αποσαφηνιστεί στις αρχές του 2024.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v