Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Διορθωτικές» προσφορές από επενδυτές για τις μετοχές της Εθνικής

Νέες προσφορές καλούνται να υποβάλουν όσοι τις προηγούμενες ημέρες εγγράφηκαν για τιμές κάτω των 5,3 ευρώ. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την τιμή διάθεσης. Επτά φορές η υπερκάλυψη.

«Διορθωτικές» προσφορές από επενδυτές για τις μετοχές της Εθνικής

Σε αναθεώρηση των προσφορών προς τα πάνω καλούνται να προχωρήσουν όσοι επενδυτές τις δύο προηγούμενες ημέρες εγγράφηκαν για να αποκτήσουν μετοχές σε τιμές κάτω των 5,3 ευρώ.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΤΧΣ δημιούργησε νέα δεδομένα καθώς ουσιαστικά ανέβασε το κάτω εύρος τιμών (αρχικά είχαν οριστεί τα 5 ευρώ ως κατώτατο και τα 5,44 ευρώ ως ανώτατο).

Η ζήτηση, καθώς οδεύουμε για το τέλος της διαδικασίας, παραμένει πολύ ισχυρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το μεσημέρι η υπερκάλυψη ήταν περίπου επτά φορές, δηλαδή στη ζώνη των 7 δισ. ευρώ.

Σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του «κάτω ορίου» δημιουργούνται προσδοκίες για μια τιμολόγηση στα 5,35 ευρώ.

Η ανακοίνωση

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Νοεμβρίου 2023 και κατόπιν ενημέρωσης από τους Διαχειριστές της Διεθνούς Προσφοράς αναφορικά με τη ζήτηση που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Προσφοράς, εξέφρασε την πρόθεσή του να ασκήσει το Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς, ώστε ο συνολικός αριθμός των Προσφερόμενων Μετοχών να αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334.

Περαιτέρω, ενόψει της ισχυρής ζήτησης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, οι Διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη Διεθνή Προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των πέντε ευρώ και τριάντα λεπτών (€5,30) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα ληφθούν υπόψη στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v