Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορές μαμούθ για Εθνική, €5,3 η τιμή διάθεσης

(upd) Πάνω από οκτώ φορές εκτιμάται η υπερκάλυψη. Μεγάλα ονόματα στους αγοραστές. Συγκέντρωσε περί τα 480 εκατ. ευρώ το ελληνικό βιβλίο. Οι πληροφορίες για την τιμή διάθεσης.

Προσφορές μαμούθ για Εθνική, €5,3 η τιμή διάθεσης

Με μεγάλη υπερκάλυψη, που στο ξένο βιβλίο υπολογίζεται στις οκτώ φορές αλλά και στο ελληνικό, στο οποίο οι προσφορές κινούνται μεταξύ 475-480 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάθεσης του 22% της Εθνικής από το ΤΧΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ελληνικό βιβλίο καταγράφεται πολύ μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών (retail). Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής.

Πηγές υποστηρίζουν ότι από το 22% των μετοχών της Εθνικής το 4,4% θα πάει στο ελληνικό βιβλίο. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η τιμή διάθεσης θα κινηθεί στα 5,3 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των μεγάλων οίκων που πήραν θέση στον όμιλο περιλαμβάνονται οι Fidelity, Blackrock, Capital, Norgest (Νορβηγία), Lazard, Allianz, GIC (Σιγκαπούρης), Robecco (Ολλανδίας), RWC (HΠΑ) και Wellington.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημόσια προσφορά οι επενδυτές εγγράφονται στην ανώτατη τιμή του εύρους (5,44 ευρώ). Η τιμή διάθεσης, όμως, θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών της ιδιωτικής τοποθέτησης (ξένο βιβλίο) και πιθανώς θα είναι χαμηλότερη των 5,44 ευρώ. Η δημόσια εγγραφή, όπως και η ιδιωτική τοποθέτηση (ξένο βιβλίο), μέσω accelerated book building, ολοκληρώθηκε στις 16:00 ώρα Ελλάδος. 

Νωρίς το πρωί το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το επιπλέον 2% των μετοχών της ΕΤΕ, δηλαδή συνολικά 22% ή 201.237.334 μετοχές. Επιπρόσθετα λόγω της ισχυρής ζήτησης ενημερώθηκαν οι επενδυτές που συμμετέχουν στη Διεθνή Προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των €5,30 ανά μετοχή δεν θα ληφθούν υπόψη στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v