Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συνάντησε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Ο στόχος της επίσκεψης και των επαφών ήταν να προχωρήσει το πλάνο συνεργασίας μεταξύ του κορυφαίου ελληνικού ομίλου υγείας και της Αιγύπτου.

Ιατρικό: Τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συνάντησε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Δρ. Μουσταφά Μαντμπουλί στο Κάϊρο σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, μεταξύ του Ομίλου και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος μαζί με το Γενικό Διευθυντή του Ομίλου, κ. Γιώργο Ζέρδιλα πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Κάϊρο, όπου εκτός από τον πρωθυπουργό, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπου, Δρ. Χαλέντ Αμπντέλ Γκαφάρ και άλλους κορυφαίους Αιγύπτιους αξιωματούχους, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Αρχής επενδύσεων της χώρας (GAFI).

Ο στόχος της επίσκεψης και των επαφών ήταν να προχωρήσει το πλάνο συνεργασίας μεταξύ του κορυφαίου ελληνικού ομίλου υγείας και της Αιγύπτου, αναγνωρίζοντας τη δυνητική συμβολή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στην περαιτέρω ανάπτυξη των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στην χώρα, τόσο με παρουσία, όσο και με εκτεταμένη συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και βέλτιστων πρακτικών σε ένα ευρύτατο φάσμα του κρίσιμου αυτού τομέα. Οι εξελίξεις αυτές αντανακλούν τον στρατηγικό προσανατολισμό του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στην εξωστρέφεια και την πραγματοποίηση μακρόπνοων επενδύσεων με προστιθέμενη αξία για όλα τα μέρη, χτίζοντας πάνω στην καινοτομία, την πρωτοπορία και την τεχνογνωσία του Ομίλου.

O πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Δρ. Μουσταφά Μαντμπουλί, υποδέχτηκε εγκάρδια τον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο και τα στελέχη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και επισήμανε την αποφασιστικότητα του Καΐρου να παρέχει τα απαραίτητα κίνητρα προς τους επενδυτές, διευκρινίζοντας ότι ο τομέας της υγείας έρχεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δρ. Χαλέντ Αμπντέλ Γκαφάρ τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας και Πληθυσμού προσβλέπει στην πολυεπίπεδη ενίσχυση της συνεργασίας με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, αντικατοπτρίζοντας το υψηλό ιατρικό επίπεδο των νοσοκομείων του, καθώς και σε περαιτέρω επενδύσεις του Ομίλου στην Αίγυπτο.

Από την πλευρά του ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας την άμεση πρόθεση του Ομίλου να πραγματοποιήσει επενδύσεις και να μεταφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας κορυφαίου επιπέδου, που θα εκτείνονται από την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι την ανάληψη της διαχείρισης μονάδων υγειονομικής περίθαλψης και την έρευνα και εκπαίδευση στον τομέα της υγείας.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου θα είναι εξαιρετικά καρποφόρα και θα συνεισφέρει τόσο στην προαγωγή της υγείας του φίλου Αιγυπτιακού λαού, όσο και στην ανάδειξη της Αιγύπτου ως κόμβο και σημείο αναφοράς στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ανάγκη εμβάθυνσης της γεωστρατηγικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που σήμερα είναι δυνατότερη από ποτέ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v