Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Real Services: Το μπόνους 30,8 εκατ. στους μετόχους και η επόμενη μέρα

Αισιόδοξη για την αγορά ακινήτων εμφανίστηκε η διοίκηση της εισηγμένης στη γενική συνέλευση. Πώς τοποθετείται για το χαμηλό free float της μετοχής. Οι προοπτικές της κτηματαγοράς.

Alpha Real Services: Το μπόνους 30,8 εκατ. στους μετόχους και η επόμενη μέρα

Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 2,2 ευρώ ανά μετοχή (συνολικά 30,8 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί στις 2 Απριλίου), αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευσης της Alpha Αστικά Ακίνητα, στα πλαίσια της οποίας ψηφίστηκε και η αλλαγή ονομασίας της εισηγμένης σε Alpha Real Services με σκοπό να παραπέμπει στη δραστηριότητα της εταιρείας που είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων τρίτων.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε, θεωρείται θέμα λίγων μηνών (επιλύονται σχετικά γραφειοκρατικά ζητήματα) η ολοκλήρωση της πώλησης των ακινήτων που κατέχει η Alpha Real Services στο μητρικό όμιλο της Alpha Bank (θα προκύψει περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας), ενώ το project του Sky Line προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Επίσης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας -μεταξύ άλλων- σημείωσε:

  • Το θέμα της περιορισμένης μετοχικής διασποράς (με βάση το δρομολογούμενο πλαίσιο το ελάχιστο free float της εταιρείας θα πρέπει να διευρυνθεί τουλάχιστον στο 75%), παρακολουθείται και θα αντιμετωπιστεί μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, καθώς αυτός θα δίνει χρονικό διάστημα προσαρμογής τους δώδεκα μήνες Πάντως, υπάρχει πρόθεση παραμονής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.
  • Δεν υπάρχει απόφαση του ομίλου της Αlpha Bank για ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ). Αν σε κάποια μελλοντική στιγμή αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να γίνει είτε μέσω μιας άλλης ανεξάρτητης εταιρείας του ομίλου, είτε με τη μορφή της θυγατρικής της Alpha Real Services.

Αισιοδοξία για αγορά ακινήτων

«Η εγχώρια αγορά ακινήτων δεν είναι φούσκα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Real Services Γιάννης Γκάνος, συμπληρώνοντας: «Η αγορά μας βγήκε από μια ενδεκαετή περίοδο συρρίκνωσης το 2018 και από τότε ανακάμπτει κυρίως ως αποτέλεσμα της μακροοικονομικής πορείας της χώρας, αλλά και κάποιων χαρακτηριστικών όπως η περιορισμένη προσφορά ακινήτων. Οι τιμές έχουν ακόμη αρκετό δρόμο να καλύψουν μέχρις ότου να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα. Οι προοπτικές είναι να ξεπεράσουν τα επίπεδα αυτά τα επόμενα χρόνια.

Στην Ευρώπη επικρατεί μια τάση διόρθωσης, η οποία εξηγείται. Η Ελλάδα ωστόσο βρίσκεται σε άλλη φάση του οικονομικού κύκλου. Θεωρούμε ότι σε βάθος χρόνου υπάρχουν περιθώρια ανόδου σε όλες τις κατηγορίες των ακινήτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v