Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote TV: Μπαίνει στο δεύτερο γύρο της μάχης για το Champions League

Εφτασε τους 678 χιλιάδες συνδρομητές η πλατφόρμα και συνεχίζει την προσπάθεια να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League.

Cosmote TV: Μπαίνει στο δεύτερο γύρο της μάχης για το Champions League

Στους 678 χιλιάδες συνδρομητές έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του 2023 η Cosmote TV η οποία πρόσθεσε πάνω από 13.000 νέους συνδρομητές το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 2% (σε σχέση με τους 665 χιλ. συνδρομητές του τρίτου τριμήνου και τους 648.000 του δεύτερου).

Σύμφωνα με τα μεγέθη που αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο όμιλος ΟΤΕ, οι συνδρομητές της πλατφόρμας ξεπέρασαν τους 678 χιλ. με περισσότερους από 490.000 συνδρομητές να βρίσκονται στην ΟΤΤ πλατφόρμα της.

Παρά τις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και την εκτεταμένη πειρατεία, η Cosmote TV κατάφερε να ενισχύσει τη συνδρομητική της βάση, κάτι που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης του ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συνεχίσει την αύξηση των συνδρομητών της η Cosmote TV αποφάσισε να μπει στο δεύτερο γύρο διεκδίκησης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οργανώσεων ποδοσφαίρου Champions League, Europa League και Confederations League της περιόδου 2024-2027 για τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο οι διεκδικητές του Champions League οι οποίοι κατέθεσαν προσφορά στις 5 Δεκεμβρίου ήταν Cosmote TV, Mega και Antenna.

Το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League της τριετίας 2024 – 2027 τέθηκαν σε δημοπρασία το 2023 και Cosmote TV, Mega και Antenna υπέβαλλαν κλειστές προσφορές στην TEAM, η οποία καλείται να αποφασίσει τον ανάδοχο για λογαριασμό της UEFA. Οι αρχικές προσφορές φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν την TEAM, οπότε και έτσι ανακοινώθηκε και δεύτερος γύρος προσφορών, όπου η Cosmote TV θα δηλώσει και πάλι παρόν με νέα βελτιωμένη προσφορά.

Σήμερα τα δικαιώματα διαθέτει ο ΟΤΕ, μαζί με την Alter Ego (Mega Channel). Η τελευταία έχει το δικαίωμα μετάδοσης ενός αγώνα κάθε Τετάρτη που διεξάγεται στο Champions League.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς πρόκειται για ένα κόστος της τάξης των 25 με 30 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 75 - 90 εκατ. ευρώ για την τριετία, ποσό που είναι ιδιαίτερα υψηλό, και αυτός είναι και ο λόγος που οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα δικαιώματα μόνο σε έναν ή δύο αγώνες και όχι για το σύνολο του πακέτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ είναι αυτός που διεκδικεί ολόκληρο το πακέτο με στόχο την ενδυνάμωση του αθλητικού του περιεχομένου και την περεταίρω αύξηση των συνδρομητών του.

Η Nova δεν συμμετείχε στην… κούρσα του πρώτου γύρου καθώς είχε ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά της είναι η Euroleague όσον αφορά την συνδρομητική τηλεόραση αλλά κυρίως η ανάπτυξη οπτικών ινών προκειμένου να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο για την χώρα.

Στον πρώτο γύρο εκτός έμεινε και η ΕΡΤ, η οποία στο παρελθόν είχε επιχειρήσει ν’ αναλάβει κι εκείνη τη μετάδοση κάποιων αγώνων. Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε εφικτό, λόγω του αυξημένου κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v