Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pet City: Νέο βήμα συνεργασίας με την ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Νέο βήμα στο πλάνο συνεργασίας με την ΙΕΚ ΣΒΙΕ με προσθήκη νέων υπηρεσιών στα καταστήματά της υλοποιεί η Pet City. Η κίνηση εντάσσεται στο business plan της, ύψους 40 εκατ. ευρώ δημιουργώντας 100 θέσεις εργασίας.

Pet City: Νέο βήμα συνεργασίας με  την ΙΕΚ ΣΒΙΕ

 Νέο βήμα στο επενδυτικό της πλάνο συνεργασίας με την ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με προσθήκη νέων υπηρεσιών στα καταστήματά της , υλοποιεί η Pet City. Η κίνηση εντάσσεται στο επενδυτικό και αναπτυξιακό πλάνο της Pet City ύψους 40 εκατ. ευρώ και, εκτός των άλλων, δημιουργεί 100 νέες θέσεις εργασίας.   

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος pet specialty retailer στην Ελλάδα, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της πρώτης σχολής επαγγελμάτων υγείας στην Ελλάδα προκειμένου να επεκτείνει και στον τομέα των υπηρεσιών τα όσα προσφέρει στα καταστήματά της.

Νέες υπηρεσίες

Οι υπό προσθήκη υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την κτηνιατρική φροντίδα και τις υπηρεσίες καλλωπισμού ζώων (grooming). Στόχος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνεργασίας, είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσω ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει κτηνιατρικές και καλλωπιστικές υπηρεσίες, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού πλάνου των Pet City για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος απόλυτης εμπειρίας φροντίδας και ευζωίας, τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους pet parents.

Η πολιτική ανάπτυξης του οικοσυστήματος αυτού υπογραμμίζει την αξία της συνεχούς εξέλιξης και της ποιοτικής εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας το μέλλον της εταιρικής φιλοσοφίας και της φροντίδας των ζώων. Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα καλύπτει πανελλαδικά τις ανάγκες των κατοικίδιων και των κηδεμόνων τους. «Το οικοσύστημα αυτό των υπηρεσιών, με την υπογραφή Pet City, στοχεύει στο να προσφέρει μία ολιστική λύση για την φροντίδα των ζώων συντροφιάς, διασφαλίζοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και τη μέγιστη προσοχή σε κάθε ανάγκη τους», σχολιάζεται στην ανακοίνωση στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

40 σημεία grooming-κτηνιατρείων

Για την πρακτική εφαρμογή αυτού του εγχειρήματος, τα Pet City, στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνου ύψους 40 εκ. ευρώ, έχουν ήδη προχωρήσει στην δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων. Μέχρι το τέλος του 2024 τα σημεία αυτά θα έχουν φτάσει τα 40 συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, τα οποία θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών grooming και των κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.                           

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με την πολυετή γνώση  στις σπουδές του τομέα υγείας, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς, δημιούργησε 2 εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης, με επίκεντρο τα αντικείμενα της φροντίδας και του καλλωπισμού των ζώων συντροφιάς, το πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς" και το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pet Grooming ("Kαλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς").

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα grooming είναι  4μηνο, σχεδιασμένο σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα από 40 ώρες θεωρίας και 80 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δικτύου Pet City, υπό την επίβλεψη senior groomers.

«Η στρατηγική αυτή συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να συνδεθεί επί της ουσίας και στην πράξη η εκπαίδευση, η επιστημονική κατάρτιση με την αγορά εργασίας κάτω από μια κοινή στέγη φροντίδας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας», σχολίασε ο Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City Group. Από την πλευρά της ΣΒΙΕ, ο γενικός της διευθυντής, Νίκος Καστρινάκης χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία  κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία. Όπως είπε, «είναι μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων μας σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v