Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο πουλά τώρα η Lamda τα διαμερίσματα στο Ελληνικό

Προσύμφωνα πώλησης για 21 διαμερίσματα του Park Rise, του Πύργου ύψους 50 μέτρων στο Ελληνικό, έχει εξασφαλίσει η Lamda. Προωθεί και 240 διαμερίσματα του project Little Athens.

Πόσο πουλά τώρα η Lamda τα διαμερίσματα στο Ελληνικό

Προσύμφωνα πώλησης για 21 διαμερίσματα του Park Rise, του Πύργου Κατοικιών ύψους 50 μέτρων που αναμένεται να κατασκευαστεί στην «ενδοχώρα» του ακινήτου στο Ελληνικό, έχει εξασφαλίσει η Lamda Development, η οποία πέρα από τη συγκεκριμένη εμπορευματοποίηση, λανσάρει επίσης τα νέα διαμερίσματα του project Little Athens.

Αναλυτικότερα, στην ανάπτυξη του Park Rise αναμένεται η δημιουργία 88 διαμερισμάτων, εκ των οποίων έχουν λανσαριστεί στη μεσιτική αγορά ήδη τα 33 εξ αυτών, από τον Ιούλιο του 2023, ενώ έως τον Νοέμβριο της περσινής χρονιάς τα προσύμφωνα αφορούσαν τα 21. Σύμφωνα δε με την τελευταία επικαιροποιημένη παρουσίαση του project, η Lamda Develοpment αναμένει συνολικά έσοδα της τάξης των 147 εκατ. ευρώ. 

Τα 240 διαμερίσματα του Little Athens

Επιπλέον, η εταιρεία είχε λανσάρει έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2024, 240 διαμερίσματα από τις πέντε νέες οικιστικές αναπτύξεις που συγκροτούν τη «γειτονιά» του Little Athens. Πρόκειται για οικιστικά συγκροτήματα που υπογράφουν σημαντικά διεθνή και ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία, στα οποία θα δημιουργηθούν συνολικά 459 διαμερίσματα διαφόρων τύπων. 

Τόσο το Park Rise όσο και οι αναπτύξεις του Little Athens αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2026 και αποτελούν μέρος του σχεδιασμού προσθήκης 1.200 κατοικιών στην πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται πως τα πολυτελή οικιστικά projects στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου, δηλαδή τα οικόπεδα των βιλών, τα διαμερίσματα του Marina Tower και τα condos, έχουν ήδη πωληθεί, με τη Lamda να εκτιμά ότι στο τέλος του 2023 θα έχει εισπράξει 600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη παρουσίαση του Mαρτίου 2024, η μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. για τα διαμερίσματα του Little Athens και του Park Rise -δηλαδή των mainstream κατοικιών- ανέρχεται πλέον σε 7.500 ευρώ ανά τ.μ., γεγονός που οδηγεί σε αναθεώρηση των εκτιμώμενων εσόδων σε βάθος τριετίας. 

Έσοδα 2,3 δισ. ευρώ

Μόνο από τα οικιστικά projects στο Ελληνικό, ο όμιλος αναμένει έσοδα της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ (1,118 από τις αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο και τα υπόλοιπα από τις mainstream κατοικίες). Συνολικά έως την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης 5ετούς φάσης (μαζί με τα έσοδα από πώληση γης, το IRC και άλλες επενδύσεις στο ακίνητο) ανέμενε έσοδα 3,3 δισ. ευρώ, με μικτό κέρδος της τάξης των 900 εκατ. ευρώ. 

Επιπλέον, η εταιρική παρουσίαση περιλαμβάνει και προβολή για την εμπορευματοποίηση της δεύτερης φάσης δημιουργίας επιπλέον 6.500 κατοικιών κατά την περίοδο 2027-2037, όπου εκτιμάται ότι οι συνολικές εισπράξεις θα αγγίξουν τα 9 δισ. ευρώ και το μικτό κέρδος τα 3,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v