Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον ΑΔΜΗΕ για ένταξη στο μετοχικό σχήμα της διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Το επόμενο διάστημα ο ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης προκειμένου να συμμετάσχει μετοχικά στην εταιρεία ELICA, τον φορέα υλοποίησης του έργου.

Ενδιαφέρον ΑΔΜΗΕ για ένταξη στο μετοχικό σχήμα της διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Μιλώντας σήμερα στο podcast του newshub.gr, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ανέφερε πως ο διαχειριστής ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο μετοχικό σχήμα της διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα θα καταθέσει πρόταση για ένταξη στην εταιρeία ELICA του Ομίλου Κοπελούζου, η οποία αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του έργου.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στα έργα αμοιβαίου ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι υποψήφιο προς χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το συγκεκριμένο έργο απαιτεί 4.000 χλμ. καλωδίου, με δυνατότητα αμφίδρομης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι οριστικές μελέτες για το συγκεκριμένο έργο.

Παράλληλα, ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στο δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ και τα έργα διασύνδεσης των νησιών. «Με αυτά τα εμβληματικά έργα, η Κρήτη θα περάσει στη νέα εποχή της ηλεκτρικής ασφάλειας και ευστάθειας, με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, την αναπτυξιακή πορεία και τη βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων του νησιού», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v