Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πωλήσεων και ζημίες για την Επίλεκτος

H εισηγμένη υποχρεώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου σε μείωση πωλήσεων και ζημιογόνο αποτέλεσμα. Στοχεύει σε αναδιάρθρωση δανεισμού.

Πτώση πωλήσεων και ζημίες για την Επίλεκτος

Επηρεασμένη από τη μεγάλη πτώση της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά και τη δυσμενή συγκυρία στον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, η Επίλεκτος υποχρεώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου σε μείωση πωλήσεων και ζημιογόνο αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις υποχώρησαν από τα 14,198 στα 5,672 εκατ. ευρώ, το EBITDA από το +1,685 στα +262 χιλ. ευρώ, ενώ οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 3,249 εκατ. έναντι 1,085 εκατ. ευρώ. Στις 31/12/2023 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ήταν αρνητικά (-5,925 εκατ.) και ο καθαρός δανεισμός είχε διαμορφωθεί στα 59 εκατ. ευρώ.

Ο ορκωτός ελεγκτής επανέλαβε τα περί ουσιώδους αβεβαιότητας για τη συνέχιση της δραστηριότητας, με τη διοίκηση της εταιρείας, ωστόσο, να προσπαθεί να ανατάξει τις επιδόσεις της κλωστοϋφαντουργικής της δραστηριότητας.

Στα ενθαρρυντικά πάντως στοιχεία συγκαταλέγονται το θετικό EBITDA, οι θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, η παραγωγή προϊόντων με το σήμα European Union Cotton, καθώς και τα πιθανά οφέλη από το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας που θα υλοποιήσει η Πολιτεία, μετά τις περυσινές καταστροφικές πλημμύρες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Επίλεκτoς, «η από 27.03.2024 καταγγελία από την Εθνική Τράπεζα στα διμερή δάνεια ύψους 9.255.100 ευρώ επί συνόλου δανεισμού 44.558.965 ευρώ, δεν επιφέρει καμία δυσμενή έννομη συνέπεια, ενώ τελεί εν γνώσει αμφοτέρων των πλευρών ότι η αναδιάρθρωση είναι πολύ κοντά και θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την εταιρεία».

Συνολικότερα, η διοίκηση αναφέρει πως ένα τμήμα του δανεισμού έχει ήδη αναδιαρθρωθεί με ευνοϊκότερους όρους και πως το αυτό θα επιχειρηθεί και για τις υπόλοιπες δανειακές υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v