Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Κινήσεις για νέα συμβόλαια σε Αμερική και Αυστραλία

Η ολική αναδιάρθρωση της εταιρείας, τα συμβόλαια που λήγουν και τα αναπτυξιακά σχέδια σε Αμερική και Αυστραλία.

Intralot: Κινήσεις για νέα συμβόλαια σε Αμερική και Αυστραλία

Χρονιά ορόσημο για την Intralot χαρακτήρισε το 2023 ο Ανδρέας Χρυσός, Chief Financial Officer της εταιρείας, στο πλαίσιο του conference call με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής θυγατρικής Intralοt Inc, Νίκο Νικολακόπουλο, να επισημαίνει ότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά σημαντικός αριθμός νέων projects στην Αμερική και στην Αυστραλία.

«Η εταιρεία τα έφερε εις πέρας και σε λειτουργικό και σε οικονομικό επίπεδο το 2023 και πλέον ενδυναμώνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αν. Χρυσός. Στο ίδιο πλαίσιο, ο αναπληρωτής CEO της Intralot, Χρυσόστομος Σφάτος, προσέθεσε ότι «η εταιρεία πατά πλέον σε μία σταθερή βάση για να αδράξει σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες στο μέλλον».

O Αν. Χρυσός εστίασε στην ολική αναδιάρθρωση της εταιρείας, η οποία της επιτρέπει να επικεντρωθεί στην εκπόνηση του business plan της που προβλέπει την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω διεκδίκησης συμβολαίων που λήγουν το επόμενο διάστημα και σύναψης νέων.

«Η εταιρεία είναι σωστά τοποθετημένη έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει συμβόλαια που λήγουν και να κερδίσει νέα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Νικολακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία στις αρχές Μαρτίου ανακοίνωσε την υπογραφή νέας συμφωνίας με την Magnum Corporation Sdn Bhd, κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στη Μαλαισία.

Αναφερόμενη στα χαμηλότερα έσοδα που κατέγραψε η εταιρεία στην Αργεντινή, έπειτα από τις πρόσφατες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα και την υποτίμηση του πέσο κατά πάνω από 50% τον Δεκέμβριο, η διοίκηση της Intralot τόνισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή κατάσταση που θα αλλάξει.

Σημειώνεται ότι το 2023 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας σημείωσε μείωση σε σύγκριση με το 2022, διαμορφώνοντας τα συνολικά έσοδα στα 364 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA ανήλθε στα 129,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v