Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mytilineos: Διερευνά εισαγωγή στο LSE και dual listing

Ο όμιλος Mytilineos προετοιμάζει την εισαγωγή του στη βρετανική αγορά, σύμφωνα με το Sky News από το Λονδίνο. Η συνεργασία με δυο τράπεζες της Wall Street και το σενάριο διπλής συμμετοχής σε ΧΑ και FTSE 100.

Mytilineos: Διερευνά εισαγωγή στο LSE και dual listing

Η Mytilineos συνεργάζεται με τη Citi και τη Morgan Stanley διερευνώντας πιθανή εισαγωγή του στο London Stock Exchange εντός του έτους, σύμφωνα με το Sky News.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, η εταιρία, που έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 5 δισ. ευρώ, εξετάζει το σενάριο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής στο Λονδίνο, ενώ ενδέχεται να έχει τα εχέγγυα συμμετοχής στους δείκτες FTSE.

Η εταιρία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επί τρεις δεκαετίες, σκοπεύει να διατηρήσει τη διαπραγμάτευσή της και στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή εντός της εταιρίας.

Τα έσοδα της εταιρίας εκτινάχθηκαν πέρυσι πάνω από τα 5 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη να υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. 

Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 6.500 υπαλλήλους παγκοσμίως ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Χιλή. Στη Βρετανία, έχει παρουσία για πάνω από 10 χρόνια, κατασκευάζοντας projects ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας. 

Εάν η Mytilineos προχωρήσει στην εισαγωγή στη βρετανική αγορά, θα προσδώσει μια καλοδεχούμενη ώθηση στο LSE τη στιγμή που τίθενται ερωτηματικά για το μέλλον της ως προορισμός για διεθνείς εταιρίες υψηλής ανάπτυξης, τονίζεται στο δημοσίευμα.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v