Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδια για Nasdaq και εκτίναξη επιδόσεων για την κυπριακή iDNA

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των τεστ DNA και έχει ιδιόκτητη πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συμμετοχή της Βιανέξ στις θυγατρικές της. Η προετοιμασία για τις ΗΠΑ.

Σχέδια για Nasdaq και εκτίναξη επιδόσεων για την κυπριακή iDNA

Στις ανοδικές προοπτικές της iDNA λόγω των καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων της, αλλά και εξ’ αιτίας της πρόσφατης συνεργασίας που έχει συνάψει με τον Όμιλο Βιανέξ αναφέρθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Φώτης Σακελλαρίδης, στα πλαίσια της παρουσίασης που έγινε χθες στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ενδεικτικό είναι το ότι η iDNA που είναι εισηγμένη στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ξεκίνησε την πορεία της το 2020 με κύκλο εργασιών μόλις 160 χιλ. ευρώ και ζημία άνω του ενός εκατ. ευρώ, για να κλείσει το 2022 με έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ και ζημία μόλις 180 χιλ. ευρώ. Προβλέπει, μάλιστα, εκτίναξη οικονομικών επιδόσεων τόσο για φέτος, όσο κυρίως και για το 2025. Συγκεκριμένα, ο φετινός στόχος αναφέρεται σε κύκλο εργασιών 4 εκατ. και κέρδη 500 χιλ. ευρώ, ενώ για το 2025 θα επιδιωχθούν πωλήσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ και κερδοφορία 5 εκατ. ευρώ!

Ειδικότερα, η iDNA δραστηριοποιείται στο χώρο των τεστ DNA που αποκοπούν στην «ιατρική ακριβείας» δηλαδή στη προσωποποιημένη θεραπεία με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου. Συγκαταλέγεται στις πολύ λίγες εταιρείες που διαθέτει πιστοποιημένα προϊόντα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτοντας παράλληλα και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως αυτά της ιδιόκτητης πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης για το σχεδιασμό προϊοντικού χαρτοφυλακίου, αλλά και το ανταγωνιστικό κόστος, λόγω των μεγάλων διαφορών στις αποδοχές μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού.

Τα τρία είδη πιστοποιημένα προϊόντα της εταιρείας σχετίζονται:

  • Με τους πάσχοντες από κατάθλιψη, καθώς αναδεικνύει το κατάλληλο προσφερόμενο φάρμακο για κάθε ασθενή ξεχωριστά (υπάρχουν επαφές με τον ΕΟΠΥΥ για τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης του συγκεκριμένου τεστ).
  • Με το ποσοστό κινδύνου κάθε ατόμου για καρδιολογικές παθήσεις λόγω του DNA του, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής του (πχ βάρος, διατροφή). Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι προφανώς μεταβαλλόμενα με το χρόνο, στο βαθμό που διαφοροποιείται ο τρόπος ζωής.
  • Με την παχυσαρκία, με το τεστ να προχωρεί σε εξατομικευμένες εναλλακτικές προτάσεις δίαιτας για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ασθένειας.
Πέραν αυτών, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης και άλλων προϊόντων, ενώ αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και μεγάλη αμερικανική πολυεθνική εταιρεία του χώρου.

Στο… βάθος Nasdaq

Κομβικό σημείο στην ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα έχει παίξει η συνεργασία της iDNA με τον Όμιλο Βιανέξ, o οποίος μέσω συμμετοχής σε αύξηση κεφαλαίου απέκτησε το 40% των μετοχών στις θυγατρικές της iDNA εξασφαλίζοντας πέρα από χρηματοδότηση και συμβολή στη στρατηγική προσέγγισης της αγοράς, αλλά και στη διάθεση των προϊόντων μέσα από τη συμβολή εβδομήντα ιατρικών επισκεπτών.

Πέρα από την Ελλάδα, η εταιρεία σκοπεύει την επέκταση των προϊόντων της στο εξωτερικό και κυρίως σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τα κράτη της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για την αδειοδότηση των προϊόντων της από τον αρμόδιο οργανισμό των ΗΠΑ (FDA) και στη συνέχεια θα επιδιωχθεί η εύρεση κατάλληλου συνεταίρου για την προώθηση των προϊόντων αυτών στη συγκεκριμένη χώρα. Για τη συνέχεια σχεδιάζεται και η είσοδος της iDNA στο χρηματιστήριο Nasdaq, στο οποίο αντίστοιχες εταιρείες αποτιμώνται με πολύ υψηλούς συντελεστές επί του κύκλου εργασιών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v