Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το «Κυκλαδικόν» στη Σύρο

Με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα αναδειχθεί η επιχείρηση που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του ακινήτου του πρώην ξενοδοχείου «Κυκλαδικόν». Η επενδυτική πρόταση που απορρίφθηκε ως μη συμφέρουσα.

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το «Κυκλαδικόν» στη Σύρο

Την προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το πρώην ξενοδοχείο «Κυκλαδικόν» στη Σύρο, έναντι της απευθείας ανάθεσης σε εταιρεία η οποία είχε συσταθεί για την εκμετάλλευση του εν λόγω οικοπέδου προκρίνει με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου χαρακτηρίζει ως μη συμφέρουσα την πρόταση της εταιρείας Κ. Χ. Investments Α.Ε. για την απευθείας μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Άννης Κουτσοδόντη.

Η επιχειρηματολογία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αναπτύσσεται σε δύο άξονες. Αφενός, όπως επισημαίνεται, «από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν αποδεικνύεται η φερεγγυότητα της ενδιαφερομένης εταιρείας, η οποία συστάθηκε για τον σκοπό της συγκεκριμένης επένδυσης και συγκεκριμένα, δεν αποδεικνύεται η χρηματοοικονομική επάρκειά της για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου».

Αφετέρου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, «έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι ετών από την τελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μακροχρόνια μίσθωση του εν λόγω ακινήτου (13-7-2017), και με δεδομένο την κατά τα κοινώς γνωστή ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για τα ακίνητα της νήσου Σύρου, κρίνεται σκόπιμο να επαναληφθεί η διαδικασία για τη διεξαγωγή πλειοδοτικού διαγωνισμού, προκειμένου να αξιοποιηθεί επωφελέστερα το συγκεκριμένο κληροδότημα».

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η διεξαγωγή πλειοδοτικού διαγωνισμού για την μακροχρόνια μίσθωση με ανακατασκευή ακινήτου, επιφανείας 1.193,72 τ.μ., που βρίσκεται στην πλατεία Μιαούλη 3-4 στην Ερμούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο για περισσότερα από 50 χρόνια, το περασμένο φθινόπωρο είχε πραγματοποιηθεί σχετική συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε η επένδυση της εταιρείας Κ.Χ. Investments Α.Ε. η οποία προέβλεπε, μετά την 50ετή παραχώρηση του εμβληματικού κτιρίου, τη μετατροπή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο πολυτελείας.

Το πλάνο το οποίο παρουσιάστηκε περιελάμβανε τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 20 περίπου κλινών, με spa, εστιατόριο και ιδιωτικό πάρκινγκ, μία επένδυση ύψους περί τα 5,5 με 6 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του project το 2027.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v