Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

INFORM ΛΥΚΟΣ: Ψηφιοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας

Η INFORM, σε συμφωνία πλαίσιο με άλλες εταιρείες, ανέλαβε την τμηματική ψηφιοποίηση των αρχείων του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, ένα έργο που υλοποιείται κατόπιν διαγωνισμού και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Ψηφιοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας

Η AUSTRIACARD HOLDINGS AG έρχεται στο προσκήνιο μέσω της INFORM, θυγατρικής της στην Ελλάδα, με ένα κομβικό έργο που θα μεταμορφώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αναλαμβάνοντας την ψηφιοποίηση των αρχείων του, η INFORM ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στην υγεία, θέτοντας ως προτεραιότητα την άμεση και αποτελεσματική φροντίδα των ασθενών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μια Εμβληματική Συνεργασία

Η INFORM, σε συμφωνία πλαίσιο με άλλες εταιρείες, ανέλαβε την τμηματική ψηφιοποίηση των αρχείων του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, ένα έργο που υλοποιείται κατόπιν διαγωνισμού και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στόχος: Βελτίωση της Φροντίδας Ασθενών

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η ψηφιοποίηση και η ηλεκτρονική διαχείριση του ιστορικού αρχείου φακέλων ασθενών σε μονάδες υγείας σε όλη την Ελλάδα. Η ψηφιοποίηση άνω των 197 εκατομμυρίων σελίδων και εικόνων, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών φακέλων, ακτινογραφιών και φιλμ ECG/EEG, θα προσφέρει άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε κρίσιμες ιατρικές πληροφορίες για εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Οφέλη για Ασθενείς και Σύστημα Υγείας

Η ολοκλήρωση του έργου θα φέρει στο προσκήνιο μια σειρά από οφέλη, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας:

  • Βελτιωμένη Φροντίδα: Η άμεση πρόσβαση σε ιατρικά δεδομένα θα οδηγήσει σε ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, βελτιώνοντας την ποιότητα φροντίδας για τους ασθενείς.
  • Μειωμένα Κόστη: Η αποφυγή επαναλαμβανόμενων εξετάσεων και η βελτιωμένη διαχείριση δεδομένων θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση πόρων και μείωση του κόστους για το σύστημα υγείας.
  • Εκσυγχρονισμός: Η ψηφιοποίηση θα φέρει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην ψηφιακή εποχή, βελτιώνοντας την οργάνωση και την αποτελεσματικότητά του.

Ο κ.Μανώλης Κόντος, Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος AUSTRIACARD ΗOLDINGS AG ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εκτελούμε αυτό το εμβληματικό έργο που θα μεταμορφώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η ψηφιοποίηση θα φέρει σημαντικά οφέλη στους ασθενείς, βελτιώνοντας την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της φροντίδας.»

Ο κ.Δημήτρης Κοντίνος, Διευθυντής Ψηφιακών Τεχνολογιών της INFORM ΛΥΚΟΣ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. (Mέλος της AUSTRIACARD HOLDINGS AG) δήλωσε σχετικά: «Η ψηφιοποίηση των αρχείων του Δημοσίου Συστήματος Υγείας θα θέσει τα θεμέλια για ένα ψηφιακό σύστημα υγείας φιλικό προς τον ασθενή, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v