Βασιλάκης (Aegean): Προχωράμε με λελογισμένα και προσεκτικά βήματα

Με αύξηση των προσφερόμενων θέσεων για το 2024 θα πετά φέτος η Aegean σε 49 χώρες. Το μέρισμα και η επένδυση στα νέου τύπου αεροσκάφη.

Βασιλάκης (Aegean): Προχωράμε με λελογισμένα και προσεκτικά βήματα

Με αύξηση των διαθέσιμων θέσεων τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού θα πετά το 2024 η Aegean, προσφέροντας περισσότερες από 19,5 εκατ. θέσεις από τις 7 βάσεις της για φέτος, όπως τόνισε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της αεροπορικής ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γερογιάννης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της εταιρείας να επενδύσει σε 4 αεροσκάφη μιας «ειδικά διαμορφωμένης» έκδοσης των Airbus A321neo, που παρέχουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να εκτελέσει πτήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας και να τοποθετηθεί στρατηγικά σε προορισμούς στους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει πετάξει.

«Τα 4 νέα αεροσκάφη τα οποία θα παραδοθούν μέσα στα δύο επόμενα χρόνια θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε πιο μακρινές αγορές, μέχρι την Ινδία και την κεντρική Αφρική», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η εταιρεία κάνει «λελογισμένα και προσεκτικά βήματα, πάντα όμως με έναν χαρακτήρα που θα δίνουν μία δυναμική για το μέλλον της εταιρείας».

Ο Ευτ. Βασιλάκης τόνισε πως η Αegean επιστρέφει στη διανομή μερίσματος και ως εκ τούτου, μετά και την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση, η εταιρεία θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN το 2023 προσέφερε συνολικά περισσότερες από 18,5 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων οι 11,1 εκατ. θέσεις κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό, 2,1 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019.

Το δίκτυο της εταιρείας περιελάβανε συνολικά 180 προορισμούς σε 49 χώρες με 307 απευθείας δρομολόγια τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v