Ο Νίκος Βαρδινογιάννης μπαίνει στο Q-commerce

Ενίσχυση του δικτύου στην Ελλάδα, διεύρυνση της θέσης της στη Βουλγαρία και εξαγορές περιλαμβάνει το πλάνο ανάπτυξης της Carrefour υπό τη Retail & More. Λειτουργία περισσοτέρων από 70 καταστήματα ως το τέλος του 2024.

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης μπαίνει στο Q-commerce

Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο παίκτες του Q-commerce εγκαταλείπουν την προσπάθεια, η Retail & More, η θυγατρική της AVE του Νίκου Βαρδινογιάννη, ετοιμάζεται να κάνει τη δική της προσπάθεια σε αυτή την αγορά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η Retail & More που αναπτύσσει το δίκτυο της Carrefour σε Ελλάδα και Βουλγαρία σχεδιάζει την είσοδο στο quick commerce εντός του εξαμήνου και στο e-commerce στο δεύτερο εξάμηνο.

Παράλληλα στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται το λανσάρισμα εντός του τέταρτου τριμήνου του πρώτου Pilot store Carrefour Bio και το λανσάρισμα κάρτας πιστότητας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το πλάνο ανάπτυξης της φετινής χρονιάς περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των καταστημάτων economy και το rebranding αυτών σε Carrefour express στο πρώτο εξάμηνο, την ανάπτυξη δικτύου νέων καταστημάτων εταιρικών και franchise με στόχο 30 νέα καταστήματα έτσι ώστε το δίκτυο να υπερβαίνει τα 70 καταστήματα στο τέλος του έτους.

Στη Βουλγαρία το πλάνο προβλέπει το rebranding των 22 καταστημάτων Parkmart και Aldo έως τον Σεπτέμβριο, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την επέκταση στη γείτονα με εταιρικά και franchise καταστήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται η δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων εταιρικών καταστημάτων σε Σόφια και Plovdiv. Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα μιας τουλάχιστον εξαγοράς τοπικής αλυσίδας για να ενισχύσει το δίκτυο. Ταυτόχρονα η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για έναρξη εξαγωγικής δραστηριότητας σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Για το 2024 o όμιλος μέσω της βασικής θυγατρικής του αναμένει μεγάλη ανάπτυξη πωλήσεων λόγω ωρίμανσης καταστημάτων και οργανικής ανάπτυξης, σε δύο χώρες και βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων, συνεχίζοντας όμως να επενδύει σε ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων, δυνητικές εξαγορές και βελτίωση των οργανωτικών και λειτουργικών υποδομών. Η εν λόγω εκτίμηση, εφόσον επιτευχθεί, θα βελτιώσει περαιτέρω το κεφάλαιο κίνησης σε επίπεδο ομίλου.

Σημειώνεται ότι η Retail & More υπέγραψε side letter με το group Carrefour για αποκλειστικότητα σε Σερβία, Αλβανία, Β. Μακεδονία και Κόσσοβο έχοντας στόχος να υλοποιήσει πενταετές πλάνο ανάπτυξης παράλληλα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v