Prodea: Η στροφή στις τουριστικές αναπτύξεις και τα projects που τρέχουν

Προχωρούν οι αναπτύξεις ξενοδοχειακών assets σε Κύπρο, Ιταλία και Ελλάδα. Ο σχεδιασμός για το νέο συγκρότημα γραφείων στο Μαρούσι και για τα νεοαποκτηθέντα ακίνητα του γκρουπ Παπαθεοχάρη.

Prodea: Η στροφή στις τουριστικές αναπτύξεις και τα projects που τρέχουν

Στο 20% ανέρχεται πλέον η συμμετοχή των τουριστικών ακινήτων στο συνολικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Prodea Investments, θέση που ενισχύθηκε μετά και την απόκτηση επιπλέον 55% της μικτής εταιρείας MHV από το γκρουπ Yoda έναντι 250 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2024.

Πέραν της θέσης που ενίσχυσε στην Κύπρο αποκτώντας πλέον το 80% της MHV που ελέγχει το Nicosia Landmark και το Parklane στη Λεμεσό, η AEEAΠ προχωρά παραλλήλως στην ανακαίνιση και επέκταση του 5άστερου ξενοδοχείου που απέκτησε στη Μήλο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, καθώς και στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου 5 αστέρων που απέκτησε στην Κορτίνα της Ιταλίας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε φάση απεμπλοκής εισέρχεται, κατά πληροφορίες, και η επένδυση της εταιρείας στο Porto Paros, καθώς φέρεται να έχει εξασφαλίσει νομή και κατοχή του ακινήτου, παρά το γεγονός του ότι διατηρείται η δικαστική προσφυγή εκ μέρους ενός εκ των παλαιών ιδιοκτητών, αλλά και ενεργή διαπραγμάτευση των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω project αφορά σε επένδυση πέριξ των 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, το αποτύπωμα της Prodea σε τουριστικές αναπτύξεις τείνει να αυξηθεί καθώς διατηρεί ενεργό ενδιαφέρον και για νέα projects, αναζητώντας ωστόσο μονάδες μεγάλου μεγέθους αλλά και δυνατοτήτων ανάπτυξης. Κατά πληροφορίες, η ενασχόληση με τον τομέα των τουριστικών ακινήτων ελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς διακρίνονται προοπτικές ανάπτυξης και καταγραφής υπεραξιών.

Πέραν της παραπάνω στρατηγικής, η εταιρεία συνεχίζει τον σχεδιασμό της τόσο στους τομείς των γραφείων όσο και των logistics. Ειδικότερα σε φάση σχεδιασμού και μελέτης εισέρχεται το νέο γραφειακό συγκρότημα που σκοπεύει να δημιουργήσει στο Μαρούσι, στο «δαχτυλίδι», αξιοποιώντας τόσο το οικόπεδο που ήδη κατείχε επί της Λ. Κηφισίας 77 όσο και το όμορο που απέκτησε στα τέλη του 2023 (φιλοξενούσε το λούνα παρκ Αηδονάκια).

Αξιοποιώντας το σύνολο των συγκεκριμένων οικοπέδων έκτασης 15.000 τ.μ. δρομολογεί την κατασκευή campus γραφείων, επιφάνειας περίπου 19.000 τ.μ. με ανωδομή 14.000 τ.μ., ενώ το σύνολο της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ολοκληρώνει την εξαγορά ενός ακόμη οικοπέδου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να δημιουργήσει νέο μεγάλο κέντρο logistics.

Όσον αφορά δε τις πρόσφατες προσθήκες ακινήτων και ειδικότερα του εμπορικού κέντρου (Agora Sygrou) επί της Λ. Συγγρού, όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, το κέντρο διασκέδασης «Διογένης» αλλά και του «Αθηνών Αρένα», ο όμιλος της Prodea σκοπεύει να προχωρήσει σε μερική ανακαίνιση του πρώτου, ώστε να αξιοποιήσει χώρους γραφείων, ενώ τα retail καταστήματα είναι ήδη μισθωμένα (στεγάζεται εκεί κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος).

Για το δε «Αθηνών Αρένα», παρά τις αρχικές σκέψεις αξιοποίησης και αλλαγής χρήσης, κατά πληροφορίες ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής του, καθώς ήδη έχει υποδεχθεί ενδιαφέρον τρίτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v