ΕΤΕ: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ με έκδοση προνομιούχων

Σε ΑΜΚ με έκδοση προνομιούχων μετοχών ύψους 350 εκατ. ευρώ, με ονομαστική αξία 5 ευρώ έκαστη, προχωρά ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, όπως εγκρίθηκε πριν από λίγο στην έκτατη Γ.Σ. των μετόχων.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
ΕΤΕ: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ με έκδοση προνομιούχων
Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 350 εκατ. ευρώ, με έκδοση 70.000.000 εξαγοράσιμων προνομιούχων μετοχών, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ έκαστη, προχωρά ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, όπως εγκρίθηκε πριν από λίγο στην έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων.

Στη Γ.Σ. συμμετείχαν μέτοχοι 27,52% που σημαίνει ότι συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία για να εγκριθεί η εν λόγω αύξηση.

Σημειώνεται, ότι η ΑΜΚ γίνεται στο πλαίσιο της ένταξης της Εθνικής Τράπεζας στον πυλώνα των 5 δισ. ευρώ του πακέτου στήριξης των τραπεζών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Τ. Αράπογλου, απευθυνόμενος στους μετόχους υποστήριξε ότι η ένταξη της ΕΤΕ στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ γίνεται στο πλαίσιο της συστράτευσης της τράπεζας, των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών και του Δημοσίου με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέρισμα υπενθύμισε ότι η ΕΤΕ όπως και οι άλλες τράπεζες θα δώσει μέρισμα μέχρι το 35%, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σχολιάζοντας την πορεία της μετοχής ο κ. Αράπογλου είπε ότι καλώς ή κακώς η μετοχή είναι ελευθέρα διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α. και η διοίκηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει.

Τόνισε ακόμη ότι διανύουμε μία δομική κρίση καθώς επί πολλά έτη είχαμε φθηνό χρήμα σε όλες τις αγορές και έλλειψη εποπτείας.

"Περνάμε διεθνώς μια περίοδο δραματικών επιπτώσεων λόγω αυτής της υπερβολής" σημείωσε ο κ. Αράπογλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v