Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Με 5,72% το τσέχικο fund PPF

Στο 5,72% αύξησε το ποσοστό του στην Τράπεζα Πειραιώς το τσέχικο fund PPF, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη στις τράπεζες και στην οικονομία, δήλωσε ο κ. Μ. Σάλλας.

Πειραιώς: Με 5,72% το τσέχικο fund PPF
Η συμμετοχή του PPF στην Τράπεζα Πειραιώς δείχνει ότι αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Μιχάλης Σάλλας.

Σημειώνεται πως σε σημερινή του ανακοίνωση, το τσέχικο fund PPF ανακοίνωσε ότι μετά και την έγκριση που έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος αύξησε το ποσοστό του στην Τράπεζα Πειραιώς στο 5,72%.

Η απόκτηση των μετοχών ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του PPF Group για περαιτέρω επέκταση της θέσης του στον τραπεζικό κλάδο της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναφέρει το fund σε σχετική ανακοίνωση.  

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το fund απέκτησε το 2,06% της τράπεζας με πακέτο 23,5 εκατ. μετοχών.  

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής του PPF Group N.V. στο μετοχικό σχήμα της Τράπεζας Πειραιώς, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Μιχ. Σάλλας δήλωσε τα εξής:

"Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή του PPF Group στο μετοχικό σχήμα του ομίλου μας. Γνωρίζω προσωπικά τη διοίκηση και τους βασικούς μετόχους του, καθώς και τις διεθνείς δραστηριότητες που έχουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Θεωρώ πως η συμμετοχή ενός τέτοιου σοβαρού διεθνούς επενδυτικού ομίλου στο κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά και την επιτυχή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που ολοκληρώθηκε με την ευρεία υποστήριξη θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού, επιβεβαιώνει τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο προς την ελληνική οικονομία όσο και προς την αξία και το κύρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v