Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εκτιμήσεις για πωλήσεις 4 δισ. το 2012

Οι πωλήσεις και φέτος τείνουν στα 4 δισ. ευρώ, τόνισε στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλος. Τα σχέδια της ΟΠΑΠ για τα Λαχεία, το Ξυστό και την επέκταση στο Internet.

ΟΠΑΠ: Εκτιμήσεις για πωλήσεις 4 δισ. το 2012
Οι πωλήσεις και φέτος τείνουν στα 4 δισ. ευρώ, τόνισε στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλος. Τα σχέδια της ΟΠΑΠ για τα Λαχεία, το Ξυστό και την επέκταση στο Internet.

Αναλυτικότερα, στο 7ο ετήσιο ελληνικό Road Show στο Λονδίνο (6-7 Σεπτεμβρίου) συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία η επιχειρηματική αποστολή της ΟΠΑΠ με τους Κώστα Λουρόπουλο (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο), τον Βένο Ρογκάκο (Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών) και τον Γιώργο Βιτωράκη (Υπεύθυνο σχέσεων με Μετόχους).

Συμμετείχαν 27 ελληνικές εταιρίες εισηγμένες στο ΧΑΑ.

Η αποστολή της ΟΠΑΠ είχε την μεγαλύτερη συμμετοχή ενδιαφερομένων αναλυτών και δυνητικών επενδυτών από κάθε άλλη ελληνική εταιρία στo συγκεκριμένο Road Show.

Ο κ. Λουρόπουλος, από το Λονδίνο, δήλωσε στο κανάλι Bloomberg σε απ’ ευθείας σύνδεση:

«Είμαστε στην κορυφή της κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια, είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη λοταρία του κόσμου και η πιο κερδοφόρα εισηγμένη επιχείρηση του κλάδου πανευρωπαϊκά. Λειτουργούμε μέσα σε ένα πλήρως παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, αν και ενεργούμε τοπικά με τους εθνικούς μας παίκτες – πελάτες.

Οι πωλήσεις μας και πάλι εφέτος τείνουν στα 4 δισ. ευρώ. Παρά την κρίση, καταφέρνουμε διαχρονικά να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας και την μερισματική πολιτική σε υψηλά επίπεδα.

Θεωρούμε, μάλιστα, ότι οι προοπτικές μας παραμένουν ισχυρές λόγω της υλοποίησης σημαντικών έργων στο άμεσο μέλλον. Πέρυσι ξεκινήσαμε ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, ίσως το μεγαλύτερο αυτή την περίοδο στην χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο διεθνώς, το οποίο χρηματοδοτούμε με ίδια κεφάλαια.

Τα σχέδιά μας αφορούν στην απόκτηση της άδειας για τα Λαχεία και το Ξυστό, την επέκταση στο Internet, καταρχήν με τα υφιστάμενα παιχνίδια μας, και στις Παιγνιομηχανές (VLTs).

Το ποσοστό που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στην εταιρία μας και αφορά στο πλάνο ιδιωτικοποίησης που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση, είναι 29%. Ωστόσο, εγώ πρέπει να φροντίσω για το 100% των μετόχων.

Οι αποφάσεις της πολιτείας δεν θα επηρεάσουν την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τα σχέδιά μας, ώστε να ενδυναμώσουμε τις προοπτικές της εταιρίας και την αξία της περιουσίας των μετόχων.

Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλές άλλες μεγάλες και λιγότερο μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα, με εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις. Κι αυτό είναι μία ισχυρή ένδειξη ότι η χώρα διατηρεί την ελκυστική της θέση, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα της κρίσης. Παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της ΟΠΑΠ τόσο όσον αφορά στις επιχειρηματικές προοπτικές, όσο και στην ήδη σημαντική συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v