Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πλειοψηφία των Ελλήνων ιδιοκτήτες κατοικιών

Σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες μένουν σε ιδιόκτητη κατοικία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δημοσιεύθηκαν. Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα το 73,2% του πληθυσμού μένει σε δικό του σπίτι, έναντι  26,8% που πληρώνει ενοίκιο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έξι στους δέκα ευρωπαίους μένουν σε ιδιόκτητη κατοικία (62,7% έναντι 37,3% που πληρώνουν ενοίκιο).

  • Ant1
Η πλειοψηφία των Ελλήνων ιδιοκτήτες κατοικιών

Σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες μένουν σε ιδιόκτητη κατοικία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δημοσιεύθηκαν.

Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα το 73,2% του πληθυσμού μένει σε δικό του σπίτι, έναντι  26,8% που πληρώνει ενοίκιο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έξι στους δέκα ευρωπαίους μένουν σε ιδιόκτητη κατοικία (62,7% έναντι 37,3% που πληρώνουν ενοίκιο).

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Γερμανία έχει το χαμηλότερο ποσοστό ιδιόκτητης κατοικίας. Συγκεκριμένα, μόνο το 44% των Γερμανών μένουν σε δικό τους σπίτι και ακολουθούν οι Αυστριακοί (52%), οι Ολλανδοί και οι Πολωνοί (54%) και οι Δανοί και οι Γάλλοι (58%). Το υψηλότερο ποσοστό ιδιόκτητης κατοικίας σημειώνεται στην Εσθονία και τη Λιθουανία (88%), στην Ουγγαρία (87%), στην Ισπανία (83%) και στη Σλοβενία (82%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v