Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα των προκαθήμενων της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Την ανησυχία τους για την διεθνή οικονομική κρίση εξέφρασαν οι προκαθήμενοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά τη σπάνια σύναξη, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, την οποία συγκάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Παράλληλα, οι προκαθήμενοι, στο μήνυμα τους μετά τη σύναξη αυτή, έδωσαν έμφαση στις ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς.

  • Ant1
Μήνυμα των προκαθήμενων της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Την ανησυχία τους για την διεθνή οικονομική κρίση εξέφρασαν οι προκαθήμενοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά τη σπάνια σύναξη, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, την οποία συγκάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Παράλληλα, οι προκαθήμενοι, στο μήνυμα τους μετά τη σύναξη αυτή, έδωσαν έμφαση στις ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς.

Παράλληλα, στο μήνυμα αυτό, οι προκαθήμενοι λένε επίσης ότι η προβολή του αποστολικού μηνύματος του Παύλου «προϋποθέτει την υπέρβαση των εσωτερικών αντιπαραθέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας», και τονίζουν πως «η υπέρβαση των αντιπαραθέσεων απαιτεί την εκτόνωση των εθνικιστικών, εθνοφυλετικών ή ιδεολογικών παροξυσμών».

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της σπάνιας αυτής σύναξης, πραγματοποιήθηκε επίσης και από κοινού, όλων των προκαθήμενων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Θεία Λειτουργία. 

Ιδιαίτερη δημοσιότητα δίνει ο τουρκικός Τύπος και οι μεγάλης κυκλοφορίες εφημερίδες, στην «σύναξη» των Προκαθημένων Ορθοδόξων Εκκλησιών, και μάλιστα, η παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιου Β' στη Σύναξη ερμηνεύεται από τον τουρκικό Τύπο ως απόδειξη αναγνώρισης της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του πρωτείου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v