Πρωτόδικη καταδίκη Λαλιώτη για δυσφήμιση

Το ποσό των 140.000 ευρώ σε καθέναν από τρεις βουλευτές της Ν.Δ. (κ.κ. Ν. Λέγκα, Σ. Τσιτουρίδη και τον ευρωβουλευτή Κ. Χατζηδάκη) καλείται να καταβάλει ο κ. Κ. Λαλιώτης ως αποζημίωση για τις αναφορές του σε αυτούς, τις οποίες δικαστική απόφαση χαρακτηρίζει δυσφημιστικές.

Πρωτόδικη καταδίκη Λαλιώτη για δυσφήμιση
Το συνολικό ποσό των 420.000 ευρώ καλείται σύμφωνα με απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου να καταβάλει ο Κ. Λαλιώτης σε τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα τους κ.κ. Ν. Λέγκα, Σ. Τσιτουρίδη και Κ. Χατζηδάκη (ευρωβουλευτής) για την υπόθεση του Κτηματολογίου.

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον κ. Λαλιώτη να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 140.000 Ευρώ σε καθένα από τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έκρινε τον πρώην υπουργό ένοχο δυσφήμισης.

Όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, οι αναφορές του κ. Λαλιώτη για τους τρεις βουλευτές: ”είναι αντικειμενικά κρινόμενες δυσφημιστικές, αφού ο συντάκτης τους, επικαλούμενος γεγονότα αναγόμενα στο παρελθόν και αναφερόμενος ειδικά και εξατομικευμένα στους ενάγοντες, τους προσάπτει πράξεις, οι οποίες αντίκεινται στο νόμο, την ηθική και την ευπρέπεια, συγχρόνως όμως και συκοφαντικές, αφού όπως αποδείχτηκε δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, παρά τα αντιθέτως από τον εναγόμενο υποστηριζόμενα, ενώ ο τελευταίος ήταν γνώστης της αναλήθειας.”

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον Κώστα Λαλιώτη να καταβάλει ως αποζημίωση στον καθένα από τους βουλευτές το ποσό των 140.000 ευρώ.

Μετά τα παραπάνω, οι τρεις βουλευτές, μεταξύ άλλων, δήλωσαν τα εξής:

”Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με την απόφασή της αυτή προάσπισε βουλευτές που, εκ του θεσμικού τους ρόλου, έχουν χρέος να ελέγξουν πράξεις και παραλείψεις της εκτελεστικής εξουσίας.

Στην υπόθεση του Εθνικού Κτηματολογίου, οι πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα στην καταβολή σημαντικών προστίμων και έχουν δημιουργήσει σημαντικότατα προβλήματα στην εκτέλεση του μεγαλύτερου από τα μεγάλα έργα στη χώρα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v