Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην αναμονή λόγω έλλειψης προσωπικού

Στην αναμονή μέχρι και 1,5 με 2 χρόνια βρίσκονται τόσο οι μαθητές με αναπηρίες όσο και οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία, προκειμένου να περάσουν από αξιολόγηση στα ειδικά κέντρα διάγνωσης. Το σημαντικό αυτό θέμα ανέδειξε το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, και όπως αναφέρεται, η μεγάλη καθυστέρηση, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού. Μέσω του

  • Ant1
Στην αναμονή λόγω έλλειψης προσωπικού

Στην αναμονή μέχρι και 1,5 με 2 χρόνια βρίσκονται τόσο οι μαθητές με αναπηρίες όσο και οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία, προκειμένου να περάσουν από αξιολόγηση στα ειδικά κέντρα διάγνωσης.

Το σημαντικό αυτό θέμα ανέδειξε το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, και όπως αναφέρεται, η μεγάλη καθυστέρηση, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού.

Μέσω του ΑΝΤ1, ωστόσο, ο διευθυντής ειδικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας Μπάμπης Παπαϊωάννου, εκτίμησε ότι η αναμονή από το επόμενο σχολικό έτος θα είναι παρελθόν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με το νέο νόμο προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού. 

Αντιθέτως, το μέλος της ΟΛΜΕ που μίλησε επίσης στον ΑΝΤ1, Θανάσης Τσιριγώτης, προέβλεψε ότι το θέμα δεν θα λυθεί, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται σεμινάρια και οι εκπαιδευτικοί, ενώ παράλληλα, κατήγγειλε ότι δεν είναι καταγεγραμμένος ο αριθμός των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v