Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκα στη Βουλγαρία από αγρότες

Βούλγαροι αγρότες απέκλεισαν μεθοριακούς σταθμούς και δρόμους στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της χώρας την Τετάρτη, ζητώντας υψηλότερες τιμές για τα προϊόντα τους, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Στη Ρούσε, η μόνη γέφυρα που διασχίζει το Δούναβη, στην μεθόριο Βουλγαρίας-Ρουμανίας, αποκλείσθηκε από διαδηλωτές αγρότες. Τα μπλόκα ανοίγουν κάθε δύο ώρες περίπου ώστε να περνούν ορισμένα φορτηγά με προορισμό τη Ρ

  • Ant1
Μπλόκα στη Βουλγαρία από αγρότες

Βούλγαροι αγρότες απέκλεισαν μεθοριακούς σταθμούς και δρόμους στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της χώρας την Τετάρτη, ζητώντας υψηλότερες τιμές για τα προϊόντα τους, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Στη Ρούσε, η μόνη γέφυρα που διασχίζει το Δούναβη, στην μεθόριο Βουλγαρίας-Ρουμανίας, αποκλείσθηκε από διαδηλωτές αγρότες. Τα μπλόκα ανοίγουν κάθε δύο ώρες περίπου ώστε να περνούν ορισμένα φορτηγά με προορισμό τη Ρουμανία, που ήδη έχουν σχηματίσει μεγάλες ουρές.

Ανατολικά, στη Βίντιν, η αστυνομία απομάκρυνε βίαια μια «ανθρώπινη αλυσίδα» που είχαν σχηματίσει διαδηλωτές για να τερματίσει τον αποκλεισμό της γραμμής των φέρυ που διασχίζουν τον Δούναβη, ενώ ένα μπλόκο ήρθη στο τμήμα του οδικού δικτύου που οδηγεί στη Ρουμανία στο Οριάτσοβο, ανάμεσα στη Ρούσε και τη Βίντιν.

Οι διαδηλώσεις στο βορρά διοργανώθηκαν από οργανώσεις παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων, που ζητούν την προστασία της κυβέρνησης έναντι του όλο και πιο σκληρού Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού. Η Βουλγαρία εισήλθε στους κόλπους της ΕΕ το 2007 κι είναι η φτωχότερη χώρα-μέλος της.

Άλλοι αγρότες, περιλαμβανομένων καλλιεργητών καπνού, πραγματοποίησαν διαδηλώσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά στη γεωργία στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Βουλγαρίας, ανεγείροντας και αυτοί μπλόκα κι εμποδίζοντας την διέλευση οχημάτων με προορισμό την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v