Έκθεση-καταπέλτης για διαφθορά και ανθρώπινα δικαιώματα

Κόλαφος είναι για τη χώρα μας η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία αναφέρεται και σε θέματα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση. Οι Αμερικανοί κάνουν λόγο στην έκθεση για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά και την καταδίκη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν το όνομά του. Στην έκθεση υπάρχουν αναφορές στο σκάνδαλο που οδήγησε σε παραίτηση δύο υπουργούς, το

  • Ant1
Έκθεση-καταπέλτης για διαφθορά και ανθρώπινα δικαιώματα

Κόλαφος είναι για τη χώρα μας η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία αναφέρεται και σε θέματα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση. Οι Αμερικανοί κάνουν λόγο στην έκθεση για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά και την καταδίκη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν το όνομά του.

Στην έκθεση υπάρχουν αναφορές στο σκάνδαλο που οδήγησε σε παραίτηση δύο υπουργούς, το όνομα των οποίων επίσης δεν αναφέρεται, αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται για το Γιώργο Βουλγαράκη και το Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Όσον αφορά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, η έκθεση δεν επιφυλάσσει για τη χώρα μας και τα καλύτερα σχόλια. Εκτενές κομμάτι αφιερώνεται στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στα γεγονότα που ακολούθησαν, ενώ χαρακτηριστική είναι η αναφορά στα σχετικά σχόλια της οργάνωσης «Διεθνής Αμνηστία» περί υπερβολικής χρήσης βίας από πλευράς αστυνομίας.

Περαιτέρω, η έκθεση είναι ιδιαίτερα καυστική ως προς το ρόλο και την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, καθώς είναι σαφής η επιφύλαξη ως προς το κατά πόσο η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει την ικανότητα πρόληψης και καταστολής επιθέσεων από τους αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές» εναντίον δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v