Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος Προαστιακός Θράκης

Νέα δεδομένα στο συγκοινωνιακό σκηνικό της Ακριτικής Θράκης, δημιουργεί η λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους των ακριτικών νομών, παρέχοντας τους φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις. Τα εγκαίνια του Προαστιακού Θράκης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της οικονομικής και

  • Ant1
Νέος Προαστιακός Θράκης

Νέα δεδομένα στο συγκοινωνιακό σκηνικό της Ακριτικής Θράκης, δημιουργεί η λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους των ακριτικών νομών, παρέχοντας τους φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις.

Τα εγκαίνια του Προαστιακού Θράκης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Θράκης.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, ο Προαστιακός ενώνει μεταξύ τους τις τρεις ακριτικές πρωτεύουσες της Θράκης, καθώς και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών. Σε συνδυασμό και με τα καθημερινά διαπεριφερειακά δρομολόγια από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη, τα οκτώ νέα δρομολόγια του Προαστιακού Θράκης δημιουργούν ένα πλήρως αποδοτικό και ανταγωνιστικό πλέγμα δρομολογίων.

Με χρόνους διαδρομής που δεν υπερβαίνουν τα 33 λεπτά για το τμήμα Ξάνθη - Κομοτηνή και τα 58 λεπτά για το τμήμα Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη, καθώς και με το χαμηλό κόμιστρο που ξεκινά από 0,80 ευρώ, το τρένο αναδεικνύεται πλέον σε κύριο μέσο μεταφοράς για τους πολίτες των περιοχών της Θράκης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v