ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 
| Share |

Άμεση εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του ασφαλιστικού







 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου

πηγή: www.ANT1online.gr
Δημοσιεύθηκε: 14:34 - 14/03/10

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», αναφέρει ότι ορισμένες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου «θα εφαρμοστούν αμέσως, όπως π.χ. η απαγόρευση της εθελουσίας, η σταδιακή αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, η ενιαία διαχειριστική αρχή των αποθεματικών όλων των ταμείων, δίχως να θιγεί η περιουσία ενός εκάστου».

Ο υπουργός διευκρινίζει ωστόσο ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, «που θεμελιώνεται πάνω στη βασική -προνομιακή- σύνταξη και στην αρχή της ανταποδοτικότητας της σύνταξης με τις εισφορές και το χρόνο εργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή στην ολοκληρωμένη του μορφή το 2018».

Όσοι θεμελιώνουν και θα θεμελιώσουν τα δικαιώματά τους έως και το 2013 δεν θα θιγούν, ακόμη και αν συνταξιοδοτηθούν στη συνέχεια, προσθέτει ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος επαναλαμβάνει ότι η περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεθεί ως θέμα από την κυβέρνηση ούτε από τον επίτροπο Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι με συνεχείς του δηλώσεις προσπαθεί να σταματήσει τη συγκεκριμένη φήμη, που «αν γινόταν πραγματικότητα θα χτυπούσε τους εργασιακά ανασφαλείς, θα στέγνωνε την αγορά και θα τσάκιζε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο υπουργός αναμένει ότι τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες θα υπάρξουν «σημαντικές αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο από πλευράς ΕΕ». Εξάλλου, γνωστοποίησε ότι το Φεβρουάριο τα έσοδα του ΙΚΑ από εισφορές αυξήθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με το 2009, ενώ μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, τονίζει: «Για όλους εμάς που είμαστε στην κυβέρνηση, η τύχη είναι κοινή. Ή θα πετύχουμε όλοι μαζί σώζοντας τη χώρα, ή η Ελλάδα θα καταρρεύσει και εμείς θα εξαφανιστούμε».



Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  









 Προηγούμενα άρθρα   
Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η δράση του 35χρονου 10:27 - 14/03/10  
Μετοχές:
Προηγείται το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις 10:11 - 14/03/10  
Μετοχές:
Νέος γύρος κινητοποιήσεων 09:48 - 14/03/10  
Μετοχές:
Έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο ΣΕΦ 09:35 - 14/03/10  
Μετοχές:
Σχέδιο φορολόγησης τραπεζών στην Γερμανία 09:22 - 14/03/10  
Μετοχές:






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery