Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηγορίες σε 29χρονο για τρομοκρατική απειλή στον ΟΠΑΠ

Δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου Έλληνα σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διότι είχε στείλει μηνύματα με τρομοκρατική απειλή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΟΠΑΠ. Οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από την επίσημη καταγγελία του Οργανισμού. Ειδικότερα από τον ΟΠΑΠ καταγγέλθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, ότι άγνωστος χρήστης του Διαδικτύου στις 22 Αυγούστου απέστειλ

  • Ant1
Κατηγορίες σε 29χρονο για τρομοκρατική απειλή στον ΟΠΑΠ

Δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου Έλληνα σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διότι είχε στείλει μηνύματα με τρομοκρατική απειλή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΟΠΑΠ. Οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από την επίσημη καταγγελία του Οργανισμού.

Ειδικότερα από τον ΟΠΑΠ καταγγέλθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, ότι άγνωστος χρήστης του Διαδικτύου στις 22 Αυγούστου απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θυρίδα του ΟΠΑΠ, με το οποίο απειλούσε ότι θα προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος των εγκαταστάσεων του οργανισμού.

Ύστερα από έρευνες μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας αλλά και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις που διεξήχθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε πληθώρα ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίστηκε το σπίτι από το οποίο απεστάλη το απειλητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περιοχή της Αττικής.

Διενεργήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα και εντοπίστηκε αυτούσιο, σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ( Laptop ), το επίμαχο απειλητικό μήνυμα και το οποίο είχε διαγραφεί από τον δράστη.

Κατά την έρευνα στο συγκεκριμένο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας φορητός αποθηκευτικός δίσκος (usb flash), τα οποία θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v