Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Στο 90% η πιθανότητα χρεοκοπίας μέσα στην δεκαετία

Οι ισχύουσες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύουν πιθανότητα πτώχευσης 90% εντός δεκαετίας, γράφει τη Δευτέρα η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, που παρομοιάζει την Ελλάδα με ένα χρηματοοικονομικό σουβλάκι που στριμώχνεται στις αγορές. Στο σχετικό άρθρο, αναφέρεται πως οι αποδόσεις που υπερβαίνουν το 10% είναι αδύνατον να πληρωθούν από μία χώρα η οποία από τον Μάιο συντηρε

  • Ant1
FT: Στο 90% η πιθανότητα χρεοκοπίας μέσα στην δεκαετία

Οι ισχύουσες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύουν πιθανότητα πτώχευσης 90% εντός δεκαετίας, γράφει τη Δευτέρα η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, που παρομοιάζει την Ελλάδα με ένα χρηματοοικονομικό σουβλάκι που στριμώχνεται στις αγορές.

Στο σχετικό άρθρο, αναφέρεται πως οι αποδόσεις που υπερβαίνουν το 10% είναι αδύνατον να πληρωθούν από μία χώρα η οποία από τον Μάιο συντηρείται από τα δάνεια των 110 δισ. ευρώ της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Παράλληλα, τονίζεται ότι για την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον το 7% των φορολογικών της εσόδων για να εξυπηρετεί τα δάνειά της, σχεδόν για πάντα, η πιθανότητα χρεοκοπίας αναπόφευκτα θα γίνει πιο ελκυστική κάποια στιγμή και  προστίθεται, ότι η στιγμή αυτή δεν θα προκύψει νωρίτερα από το 2013, μέχρις ότου λήξει δηλαδή η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v